Πρωτοποριακό σύστημα διαλογής ασθενών στα ΤΕΠ του ΑΧΕΠΑ

Ένα ευφυές σύστημα τμημάτων επειγόντων περιστατικών και κλινικών νοσοκομείων για την κατά προτεραιότητα διαλογή και παρακολούθηση ιατρικών συμβάντων – IntelTriage παρουσιάστηκε από το βήμα του 3ου Health Innovation Forum.

Σύμφωνα με τον Αναστάσιο Ρεντούμη, Σύμβουλος Καινοτομίας στην Υγεία, Business Development Manager, VIDAVO Health Telematics, Πρόεδρος ΜΚΟ Σ.Ο.Φ. οι χρόνοι αναμονής στα ΤΕΠ του ΑΧΕΠΑ, όπου εφαρμόστηκε το πρόγραμμα ήταν πολύ μεγάλη, λόγω του μεγάλου όγκου ασθενών. Σε συνδυασμό με την απρόβλεπτη ροή και τους περιορισμένους πόρους, οδηγούν σε κακής ποιότητας υπηρεσιών και burn-out στο προσωπικό. Εντύπωση προκαλεί πως στα ΤΕΠ δεν υπάρχει πρωτόκολλο διαλογής στην Ελλάδα.

Το ΑΧΕΠΑ, είναι το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί ένα τέτοιο πρωτόκολλο, σημείωσε ο κ. Ρεντούμης. Υπογραμμίζοντας τη σημασία της οργάνωσης, της κλινικής αποτελεσματικότητας και της εξοικονόμησης πόρων, εξήγησε πως το ζήτημα μπορεί να αντιμετωπιστεί σχετικά εύκολα, με τη χρήση mobile health technologies και wearables.

Αισθητήρες wearables χρησιμοποιούμε στο ΑΧΕΠΑ, που βοηθούν την παρακολούθηση του ασθενούς εντός του ΤΕΠ και του νοσοκομείου. Διαθέτει παραμέτρους που στηρίζουν την ιατρική απόφαση, που συνεισφέρουν στην εξαγωγή ιατρικής γνώσης, έχει υποσύστημα διαχείρισης χρόνων αναμονής και έχει διαλειτουργικότητα με άλλα συστήματα νοσοκομείου.

«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε στο επόμενο διάστημα τα πρώτα αποτελέσματα και πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια καινοτόμο λύση για τα δημόσια νοσοκομεία, που μπορεί να δώσει λύσεις», συμπλήρωσε ο κ. Ρεντούμης.

 

Πηγη:https://virus.com.gr/