Πρόγραμμα υποτροφίας από τη Pfizer Hellas και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, πολλοί νέοι επιστήμονες φεύγουν από τη χώρα λόγω έλλειψης πόρων για την ανάπτυξη των ερευνητικών τους σχεδίων. Επιδιώκοντας να συμβάλει στην αντιμετώπιση της εθνικής «πληγής» του λεγόμενου brain drain, η παγκόσμια πρωτοπόρος βιο-φαρμακευτική εταιρία Pfizer ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών για την παροχή οικονομικής υποστήριξης σε μεταπτυχιακούς ερευνητές. Σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με μακροπρόθεσμη εφαρμογή, ώστε οι ωφελούμενοι επιστήμονες να παραμείνουν στη χώρα και να ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους.

«Με την οικονομική αυτή υποστήριξη επιθυμούμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε ταλαντούχους ανθρώπους, να ολοκληρώσουν τις σπουδές και την έρευνά τους, καθώς και να διαθέσουν την τεχνογνωσία τους στην ανάπτυξη της καινοτομίας στην Ελλάδα»δήλωσε σχετικά ο Ζαχαρίας Ραγκούσης πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Hellas.

Η οικονομική στήριξη έχει το χαρακτήρα ερευνητικής και εκπαιδευτικής επιχορήγησης σε νέους επιστήμονες που θα επιλεγούν με βάση την ακαδημαϊκή αριστεία, προκειμένου να συνεχίσουν τις υποτροφίες τους με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Επιπλέον, ένας μεταπτυχιακός επιστήμονας θα λάβει επιχορήγηση για την κάλυψη των ετήσιων διδάκτρων στο πρόγραμμα MSc Bιοεπιχειρείν – το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών για το Bιοεπιχειρείν.

«Η Pfizer και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών μπορούν να θεωρηθούν ιδανικός συνδυασμός, λόγω του μεγέθους και της αξιοπιστίας τους» δήλωσε ο Δρ. Βασίλειος Γρηγορίου, Πρόεδρος του ΕΙΕ. «Οι απόφοιτοι του MSc θα αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες δεξιότητες για μια επιτυχημένη καριέρα στον κόσμο των επιχειρήσεων και θα είναι σε θέση να μετατρέψουν την επιστημονική γνώση σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες» πρόσθεσε.

 

Πηγη:https://virus.com.gr