ΠΣΦ: Απαράδεκτες οι ρυθμίσεις Γαβρόγλου – Ξεκινούν κινητοποιήσεις

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι φυσικοθεραπευτές με αίτημα την απόσυρση των απαράδεκτων ρυθμίσεων Γαβρόγλου, με το Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών να προκηρύσσει κλείσιμο των Εργαστηρίων Φυσικοθεραπείας με απεργία στον δημόσιο τομέα και κλείσιμο των σχολών την ίδια μέρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν, οι φυσικοθεραπευτές ζητούν:

α) Κατάργηση των διατάξεων που προβλέπουν την ένταξη στις σχολές επιστημών υγείας μη συγγενών επιστημονικών κλάδων (Δηλαδή των Τμημάτων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στις επιστήμες υγείας).

β) ΟΧΙ στην εξίσωση των κέντρων μεταλυκειακής εκπαίδευσης – ΚΕΜΕ (κολλέγια) με τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, με την προτεινόμενη αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων, που σημαίνει κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Μια ρύθμιση η οποία ξεκάθαρα εξυπηρετεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα του χώρου της Παιδείας.

Οι διατάξεις περί αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας δεν μπορεί να εφαρμόζονται επί των νομοθετικώς ρυθμιζόμενων επαγγελμάτων υγείας, όπως αυτό του φυσικοθεραπευτή.

Οι κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τις χθεσινές αποφάσεις της συνέλευσης όλων των εκπροσώπων των φυσικοθεραπευτών της χώρας, περιλαμβάνουν:

1) Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς την Βουλή, την ημέρα συζήτησης στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, αν κατατεθεί όπως έχει δημοσιοποιηθεί το Πολυνομοσχέδιο Γαβρόγλου.

2) Κλείσιμο των Εργαστηρίων Φυσικοθεραπείας, απεργία στον δημόσιο τομέα και κλείσιμο των σχολών την ίδια μέρα.

3) Κατάθεση ψηφισμάτων διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων σε όλη τη χώρα.

4) Ενημέρωση των Κοινοβουλευτικών ομάδων σε κάθε Νομό και έκδοση δελτίων τύπου κατά των διατάξεων.

5) Ο ΠΣΦ θα προβεί στην άσκηση ένδικων μέσων με προσφυγή στο ΣΤΕ επί του μηχανογραφικού, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης και Πατρών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων.

Η μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν μπορεί να βασίζεται σε σκοπιμότητες και να εφαρμόζεται παρεμπιπτόντως, με γνώμονα την ικανοποίηση τοπικιστικών, ακαδημαϊκών ή άλλων επιδιώξεων. Ή την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Δυστυχώς ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου δεν δέχεται σε ακρόαση τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών. Γεγονός λυπηρό για την Δημοκρατικές αξίες αυτού του τόπου.

 

Πηγη:https://www.healthpharma.gr/