Πυρ ομαδόν κατά υπ.Υγείας για τη μη επικύρωση των εκλογών του ΠΙΣ! Τι λένε Σύλλογοι και κόμματα

Αλγεινή εντύπωση συνεχίζει να προκαλεί στον ιατρικό κόσμο η απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) εν μέσω μάλιστα προεκλογικής περιόδου.

Ιατρικοί Σύλλογοι αλλά και κόμματα καταφέρονται κατά του υπουργού Υγείας, ενώ τα μέλη του εκλεγμένου ΔΣ του ΠΙΣ έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Τι λένε οι Ιατρικοί Σύλλογοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) συνήλθε σε Έκτακτη Συνεδρίασή του, με μοναδικό θέμα την απόφαση του Υπουργού Υγείας Α. Ξανθού περί «Μη επικύρωσης αποτελεσμάτων των Αρχαιρεσιών του ΔΣ και του ΑΠΣΙ του ΠΙΣ».

«Μία πρώτη διαπίστωση του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν ότι ο Υπουργός Υγείας αντί να προχωρήσει στην έκδοση της απόλυτα καταδικαστέας απόφασής του για κατάργηση του νεοεκλεγέντος ΔΣ του ΠΙΣ, της ΕΕ και του ΑΠΣΙ, μιας απόφασης πρωτοφανούς, όφειλε να διαφωνήσει με την διατυπωθείσα στους «θεσμούς» κυβερνητική πρόθεση περαιτέρω μείωσης των ήδη ανεπαρκών κονδυλίων για την Υγεία και την Παιδεία.

Μόνο έτσι θα πρόσφερε υπηρεσία στον τομέα ευθύνης του και όχι με την αντιδημοκρατική παρέμβασή του στον ΠΙΣ» αναφέρει ο ΙΣΑ. Τα μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών μιλούν για αντιδημοκρατική, αλλά και εν τέλει παράνομη απόφαση του υπουργού Υγείας.

Ο ΙΣΑ μετά την έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε να ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας να ανακαλέσει την απόφαση του αυτή άμεσα άλλως, θα ζητήσει – όπως αναφέρει -αρμοδίως την ακύρωση της.

Μετά και από άλλους Ιατρικούς Συλλόγους μεταξύ αυτών και της Θεσσαλονίκης, και ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας επισημαίνει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας συνεδρίασε εκτάκτως και ομόφωνα αποφάσισε ότι δεν αναγνωρίζει τη δοτή και κίβδηλη σύνθεση ενός οργάνου που όρισε ο Υπουργός Υγείας αυθαίρετα και αντικαταστατικά , ειδικά μάλιστα όταν το όλο θέμα έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Στηρίζουμε απόλυτα το νόμιμο Δ.Σ. του ΠΙΣ και σε περίπτωση που κάποιοι εξακολουθούν να επιλέγουν αντιδημοκρατικές μεθόδους σας δηλώνουμε ότι δεν προτιθέμεθα να συμμετάσχουμε σε εκλογές παρωδία».

Τι λέει η ΝΔ

Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας Βασίλης Οικονόμου μιλά για παράνομη και ολοκληρωτικής αντίληψης η ακύρωση των εκλογών του Π.Ι.Σ. από τον Υπουργό Υγείας.

Ο κ.Οικονόμου τονίζει χαρακτηριστικά: «Η πραξικοπηματική απόφαση του Υπουργού Υγείας να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα των πρόσφατων αρχαιρεσιών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) (3-3-2019) και να προαναγγείλει νέα εκλογική διαδικασία, έχει προκαλέσει τη δίκαιη αγανάκτηση του ιατρικού κόσμου αλλά και όλων των δημοκρατών πολιτών της χώρας.

Είναι προφανής ο πανικός που προκάλεσαν στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στον ΠΙΣ, κατά τις οποίες η νέα Διοίκηση έλαβε το συντριπτικό ποσοστό 62%, σε αντίθεση με την προσκείμενη προς την κυβέρνηση παράταξη που καταβαραθρώθηκε στο 10%».

Ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας μιλά για: «Ωμή παρέμβαση του Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού στις εκλογές στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) και δημοσιεύσεις άρθρων από δημοσιογράφους που εξάγουν αυθαίρετα συμπεράσματα με μικροπολιτικούς σκοπούς»

Ειδικότερα αναφέρει: «Η πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Υγείας Α. Ξανθού να ακυρώσει τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) είναι παράνομη και έχει μοναδικό σκοπό τον έλεγχο του ανώτατου οργάνου της εκπροσώπησης των γιατρών.
Είναι σαφές ότι ο κ. Ξανθός όπως και ο ίδιος ομολογεί ενδιαφέρεται μόνο για τα πρόσωπα που θα διοικούν το όργανο. Έφτασε στο σημείο μάλιστα να μην έχει καν δώσει το δικαίωμα στο νόμιμα και πανηγυρικά ( 62%) εκλεγμένο ΔΣ του ΠΙΣ να εκφράσει τις απόψεις του! Στη δημοκρατία όμως για τις ενστάσεις στις εκλογές αποφαίνονται τα δικαστήρια και όχι οι υπουργοί».

 

Πηγη:https://www.healthreport.gr