Πυρ ομαδόν οι αιτήσεις γιατρών για τριτανακοπή

Μαζικά ανταποκρίθηκαν οι νοσοκομειακοί γιατροί στο κάλεσμα των συνδικαλιστικών τους οργάνων για νέα προσφυγή στη δικαιοσύνη, με στόχο την αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών που υπέστησαν λόγω των περικοπών του 2012.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ελάχιστο διάστημα, μέσω της Ομοσπονδίας στο χώρο και των κατά τόπους Ενώσεων, έγιναν 7.046 αιτήσεις τριτανακοπής. Αυτές υποβλήθηκαν με τρία δικόγραφα: Το πρώτο αφορά στα Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας της Αθήνας και του Πειραιά, με 2.338 τριτανακόπτοντες, ενώ το δεύτερο και το τρίτο αφορούν στα υπόλοιπα Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας της χώρας, με 2.321 και 2.387 τριτανακόπτοντες, αντίστοιχα. Παράλληλα, υπήρξαν και μεμονωμένες αιτήσεις.

Σε ανακοίνωσή του, το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ χαρακτηρίζει ως ελπιδοφόρα τη μεγάλη ανταπόκριση των γιατρών. Διευκρινίζει, πάντως, ότι ο αγώνας για την αποκατάσταση των μισθών δεν εξαντλείται στη δικαστική διεκδίκηση. Εξάλλου, η αναπροσαρμογή του ιατρικού μισθολογίου έχει άμεση σχέση με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την κλαδική συμφωνία.

“Καμία αυταπάτη ότι αρκεί μία απόφαση δικαστηρίου που θα μας δικαιώνει για να ανακτήσουμε τις απώλειες που είχαμε τα χρόνια της κρίσης” αναφέρει σχετικά, καλώντας σε αποφασιστικό, ακόμη πιο μαχητικό αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.“Δεν κάνουμε βήμα πίσω! Μόνο ο οργανωμένος, μαζικός, συλλογικός αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα” καταλήγει.

 

Πηγη:https://virus.com.gr