Πόσοι ιδιώτες γιατροί κατέθεσαν αιτήσεις στον ΕΟΠΥΥ για οικογενειακοί γιατροί! Όλες οι πληροφορίες

Με το σταγονόμετρο κατέθεσαν αιτήσεις στον ΕΟΠΥΥ οι ιδιώτες γιατροί για το θεσμό του οικογενειακού γιατρού
Άκρως απογοητευτικά είναι τα στοιχεία από τις αιτήσεις που έφθασαν στον ΕΟΠΥΥ για τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού.
Μπορεί αρχικά να είχαν καταθέσει 624 γιατροί αιτήσεις στην προηγούμενη προκήρυξη του ΕΟΠΥΥ για να γίνουν οικογενειακοί γιατροί, αλλά την τελική υπογραφή δεν έβαλα ούτε οι μισοί.
Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr μέχρι στιγμής ούτε οι μισοί δεν έδωσαν τη τελική τους έγκριση για να ενταχθεί το όνομά τους στη λίστα με τους οικογενειακούς γιατρούς. Όπως τονίζουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr μόλις 300 υπογραφές για σύμβαση έχουν παραληφθεί στον ΕΟΠΥΥ.
Βέβαια τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αυξηθεί κάπως ο αριθμός αυτός δεδομένου ότι οι υπογραφές στις συμβάσεις αποστέλλονται ταχυδρομικά με φακέλους και δεν έχουν φθάσει όλοι, αλλά δε θεωρείται πιθανό να καλυφθεί ο αρχικός αριθμός των 624 γιατρών.
Φαίνεται πάντως πως ούτε τα παζάρια της τελευταίας στιγμής και οι δεσμεύσεις προς τους γιατρούς και ειδικά στους Γενικούς Γιατρούς, δεν έπεισαν τον κλάδο να συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ.
Οι χαμηλές αμοιβές (κάτι λιγότερο τελικά από 80 λεπτά τον ασθενή), αλλά και η υποχρέωση τους να δέχονται τα έκτακτα περιστατικά σε όλη τη διάρκεια του ωραρίου τους στο ιδιωτικό τους ιατρείο αλλά και οι κατ’ οίκον επισκέψεις χωρίς αμοιβή,φαίνεται ότι λειτούργησαν αποτρεπτικά για τους γιατρούς.
Άγνωστο παραμένει τις θα γίνει μετά τις 15 Ιουλίου οπότε και όπως έχει δηλώσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ειδικά ο ΕΟΠΥΥ, θα λήξουν οι υπάρχουσες συμβάσεις των Παθολόγων, των Γενικών Γιατρών και των Παιδιάτρων που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.
Πηγη:http://medispin.blogspot.com