Πότε θα εισπράξουν τα αναδρομικά οι γιατροί του ΕΣΥ! Όλο το χρονοδιάγραμμα

Πότε θα εισπράξουν τα αναδρομικά οι γιατροί του ΕΣΥ που υποσχέθηκε η κυβέρνηση ότι θα τους δώσει από το 2012 και μέχρι σήμερα
Πρώτα το χρώμα του χρήματος θα δουν οι ένστολοι, οι πανεπιστημιακοί και οι δικαστικοί και μετά οι νοσοκομειακοί γιατροί. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τις τοποθετήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ο οποίος με δημόσια ανάρτηση του στο twitter ανακοίνωσε ότι εντός των επόμενων εβδομάδων θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση ώστε να καταβληθούν τα αναδρομικάστους κλάδους που τα δικαιούνται.
Δείτε ΕΔΩ το χαρακτηριστικό tweet:
Βέβαια οι γιατροί θα ακολουθήσουν αμέσως μετά καθώς αναζητείται φόρμουλα ώστε να μπορέσει και ο ιατρικός κόσμος να πάρει χρήματα έστω κι αν το ΣτΕ δεν προβλέπει αναδρομικά από το 2012 μέχρι σήμερα αλλά μόνο από τον Μάρτιο του 2018 μέχρι σήμερα, οπότε και είχε ληφθεί η δικαστική απόφαση μετά τις προσφυγές των γιατρών.
Πάντως οι γιατροί παραμένουν επιφυλακτικοί και περιμένουν να δουν τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, καθώς δεν έχει επισήμως αποσαφηνισθεί πότε και πόσα θα πάρουν. Η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών πάντως διατηρεί τις επιφυλάξεις της και αναμένει να λάβουν όλες οι κατηγορίες των γιατρών του ΕΣΥ αναδρομικά τα χρήματα τους από το 2012 όπως και οι ειδικευόμενοι.
Πόσα δικαιούται η κάθε βαθμίδα
Πάντως τα χρήματα που πρέπει να επιστραφούν στους νοσοκομειακούς γιατρούς είναι πολλά!
Με βάση τους υπολογισμούς του Ηλία Σιώρα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομειακών Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), για να αποπληρωθούν τα αναδρομικά θα απαιτηθούν από 400 έως 500 εκατ. ευρώ ανάλογα με τη βαθμίδα του κάθε γιατρού.
Και αυτό διότι υπολογίζεται ότι από το 2012 έως το 2018 οι νοσοκομειακοί γιατροί έχασαν από τις τακτικές αποδοχές τους από 600 έως 700 ευρώ το μήνα.
Αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν 10.000 ειδικευμένοι γιατροί που αν δικαιωθούν από το ΣτΕ θα πρέπει να τα εισπράξουν όλοι και όχι μόνο όσοι είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη από την αρχή, τότε ο καθένας θα πρέπει να λάβει από 40.000 έως 50.000 ευρώ για το σύνολο των χρόνων.
Βέβαια η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δηλώσει ότι προς ώρας τα οικονομικά δεν επιτρέπουν ούτε τους μισθούς να επανέλθουν στα πρότερα επίπεδα.
Πηγη:http://medispin.blogspot.com