Ρουμανία: Πρόγραμμα για τη δωρεάν χορήγηση βιταμίνης D

Η ρουμανική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υλοποίηση προγράμματος το 2019 για την δωρεάν χορήγηση βιταμίνης D στα παιδιά και σε άτομα που παρουσιάζουν έλλειψη της συγκεκριμένης βιταμίνης, ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας της χώρας, Σορίνα Πίντεα.
Η κα Πίντεα ανέφερε ότι οι ιατρικές μονάδες θα προμηθευτούν τον απαραίτητο εξοπλισμό για την ανίχνευση της έλλειψης βιταμίνης D στο σώμα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Agerpres.

«Υπάρχει πιθανότητα το 65% του πληθυσμού της Ρουμανίας να έχει έλλειψη βιταμίνης D και το σχετικό πρόγραμμα θα χρηματοδοτήσει την έρευνα, αλλά και τη χορήγηση απαραίτητων φάρμακων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η υλοποίηση του προγράμματος βασίζεται σε επιστημονικές μελέτες που αναδεικνύουν τον σημαντικό ρόλο της βιταμίνης D στη συνολική υγεία του οργανισμού, στις οποίες αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη βιταμίνη βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού και στην πρόληψη άλλων σοβαρών παθήσεων όπως της σκλήρυνσης κατά πλάκας, της υπέρτασης, καθώς και άλλων ασθενειών.

Η κα Πιντέα επισήμανε επίσης ότι, στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, θα συνεχιστεί το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του νεανικού διαβήτη.


Πηγή:https://medlabgr.blogspot.com