Ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V: Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει

ο ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορωνοϊού ενδέχεται να κυκλοφορήσει στην Ρωσία στα τέλη Οκτωβρίου αρχές Νοέμβριου

Ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V: Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορωνοϊού ενδέχεται να κυκλοφορήσει στην Ρωσία στα τέλη Οκτωβρίου αρχές Νοέμβριου, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF) Κιρίλ Ντμίτριεφ σττο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-24».

«Θεωρούμε ότι το εμβόλιο θα διατεθεί προς ευρεία χρήση στην Ρωσία στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου», δήλωσε ο Νμτίτριεφ, επισημαίνοντας ότι η παραγωγή του εμβολίου θα στοχέυει στο να καλύψει πρωτίστως την ζήτηση στην Ρωσία. Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF), χρηματοδοτεί την ανάπτυξη του ρωσικού εμβολίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Ομοσπονδιακό Επιστημονικό Κέντρο Chumakov για την Έρευνα και Ανάπτυξη Ανοσοποιητικών και Βιολογικών Προϊόντων στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών είχε λάβει την άδεια του ρωσικού υπουργείου υγείας για κλινικές δοκιμές του υποψήφιου εμβολίου του κατά του κορωνοϊού, όπως είχε μεταδώσει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου.

“Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου κατά της COVID-19 θα ξεκινήσουν σύντομα στο Κίροφ, την Αγία Πετρούπολη και το Νοβοσιμπίρσκ. Περίπου 3.000 εθελοντές αναμένεται να λάβουν μέρος, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και θα παραχθεί επαρκής ποσότητα επιστημονικών δεδομένων για την έρευνα “, υπογράμμιζε σχετική ανακοίνωση.

Το υπουργείο σημειώνει επίσης ότι οι εθελοντές θα λάβουν όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία και τους πιθανούς κινδύνους. Μετά τον εμβολιασμό, οι συμμετέχοντες θα παραμείνουν σε καραντίνα σε νοσοκομεία για 16 ημέρες, όπου η κατάσταση υγείας τους θα παρακολουθείται από γιατρούς. “Οι κλινικές δοκιμές αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο”, δήλωσε ο Aidar Ishmukhametov, γενικός διευθυντής του Κέντρου.

 

 

Πηγή: https://www.healthweb.gr/