Σε εγρήγορση και συσπείρωση καλεί ο ΙΣΑ τους γιατρούς της Αθήνας, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην επιδημία

«Ο ΙΣΑ παραμένει στις επάλξεις και δρομολογεί νέες σημαντικές δράσεις για να στηρίξει τον πολίτη και το γιατρό της Αθήνας».

Σε εγρήγορση και συσπείρωση κάλεσε το Δ.Σ του ΙΣΑ τους γιατρούς της Αθήνας στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασής του, κατά την οποία συζητήθηκαν οι δυσμενείς εξελίξεις για την πορεία της επιδημίας και τα νέα περιοριστικά μέτρα.

Τονίστηκε η ανάγκη να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να υποστηριχθεί το αξιόμαχο ιατρικό δυναμικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Ο ΙΣΑ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να διασφαλίσει ότι θα παραμείνουν ανοιχτά τα ιατρεία της γειτονιάς και οι δομές ΠΦΥ και θα επιβιώσουν κατά τη διάρκεια της κρίσιμης αυτής περιόδου.

Παράλληλα συζητήθηκαν οι νέες δράσεις που θα κάνει ο ΙΣΑ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού Σχεδίου ΕΡΜΗΣ, για την υγειονομική θωράκιση της Αττικής και τη στήριξη του πολίτη.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Η χώρα μας βρίσκεται για άλλη μια φορά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, στο οποίο θα αναμετρηθεί με τον αόρατο εχθρό. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι δύσκολο για όλους μας και θα πρέπει να δείξουμε αποφασιστικότητα και δύναμη τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Με ομοψυχία και υπευθυνότητα θα κερδίσουμε και αυτή τη μάχη. Ο ΙΣΑ παραμένει στις επάλξεις και δρομολογεί νέες σημαντικές δράσεις για να στηρίξει τον πολίτη και τον γιατρό της Αθήνας που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην επιδημία. »

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ