Σε επιδημία εξελίσσεται η ιλαρά στις ΗΠΑ

Η ιλαρά εξακολουθεί να εξαπλώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσαν αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής υγειονομικής περίθαλψης, ξεπερνώντας 700 περιπτώσεις αυτή τη χρονιά, καθώς οι υπάλληλοι της υγειονομικής περίθαλψης σε όλη τη χώρα επιδίωξαν επιθετική δράση για την εξάλειψη της χειρότερης επιδημίας σε δεκαετίες

Οι περισσότερες περιπτώσεις στην κομητεία του Clark εμφανίστηκαν σε μη ανοσοποιημένα παιδιά κάτω των 10 ετών. Οι εστίες που συνδέονται με τις ορθόδοξες εβραϊκές κοινότητες στη Νέα Υόρκη εξαπλώθηκαν στο Μίτσιγκαν. Εκατοντάδες άτομα βρίσκονταν σε καραντίνα σε δύο πανεπιστήμια του Λος Άντζελες.

Στη Νέα Υόρκη, ένα επίκεντρο της εκδήλωσης, οι αξιωματούχοι της πόλης έκλεισαν δύο ακόμη σχολεία για τα ορθόδοξα εβραϊκά παιδιά επειδή δεν συμμορφώθηκαν με μια εντολή να αποκλείσουν τα μη εμβολιασμένα παιδιά. Στην Καλιφόρνια, εκατοντάδες σπουδαστές και μέλη του προσωπικού σε δύο πανεπιστήμια παρέμειναν σε καραντίνα μετά από πιθανή έκθεση στον ιό.

Και με την ιλαρά να εξαπλώνεται παγκοσμίως, αξιωματούχοι των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων προέτρεψαν τους Αμερικανούς να ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να βεβαιωθούν ότι έχουν ανοσοποιηθεί έναντι της νόσου. Τη Δευτέρα, ο οργανισμός ανανέωσε μια επείγουσα έκκληση προς τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

“Τα κρούσματα στην πόλη της Νέας Υόρκης είναι τα μεγαλύτερα και τα πιο μακροχρόνια από την κατάργηση της ιλαράς το 2000”, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου η Δρ Νάνσι Μεσόννιερ, διευθύντρια του CDC για την ανοσοποίηση . Περισσότερο από 500 από τις 704 περιπτώσεις που καταγράφηκαν την περασμένη Παρασκευή ήταν σε άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί, ανέφερε το CDC. Ενώ δεν υπήρξαν θάνατοι, 66 άτομα έχουν νοσηλευτεί, το ένα τρίτο με πνευμονία.

Αριθμός περιπτώσεων ιλαράς στις Ηνωμένες Πολιτείες

Σε ολόκληρη τη χώρα, υπήρξαν 13 ξεχωριστές εστίες σε 22 κράτη το 2019, ανέφερε ο οργανισμός. Μερικά από αυτά τα κρούσματα έχουν ήδη περιοριστεί. Το ξέσπασμα στη Νέα Υόρκη, τη μεγαλύτερη πόλη του έθνους, έχει συγκεντρωθεί σε ορθόδοξες εβραϊκές κοινότητες στο Μπρούκλιν και στην κομητεία Rockland.

Η πόλη ανέφερε ότι υπήρξαν 423 περιπτώσεις από την εμφάνιση του ιού τον Οκτώβριο. Οι κρατικοί υπάλληλοι ανέφεραν άλλες 236 σε κομητείες βόρεια και ανατολικά της πόλης. Αξιωματούχοι στη Νέα Υόρκη έκλεισαν σήμερα επτά ορθόδοξα σχολεία επειδή δεν συμμορφώθηκαν με τις εντολές εμβολιασμού. Πέντε έχουν ξαναρχίσει μετά από την παροχή αρχείων που δείχνουν ότι γυρίζουν τους μη εμβολιασμένους φοιτητές μακριά.

Η πόλη έχει επίσης εκδώσει κλητεύσεις σε 57 κατοίκους της γειτονιάς Williamsburg του Μπρούκλιν – όπου έχει σημειωθεί πάνω από το 80% των περιπτώσεων της πόλης – επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους. Κάθε κλήτευση μπορεί να οδηγήσει σε χρηματική ποινή μέχρι $ 1.000 – ή διπλάσια από ότι αν το πρόσωπο που εκδίδεται δεν εμφανίζεται στο δικαστήριο. “Όσο περισσότερο χρειαστούν τα σχολεία και τα άτομα για να συμμορφωθούν με την παραγγελία μας, τόσο περισσότερο αυτή η εστία θα συνεχιστεί”, δήλωσε ο Dr. Oxiris Barbot, αρμόδιος για την υγεία της πόλης.

 

Πηγη:https://www.healthweb.gr/