Σε λειτουργία το Μητρώο Διαβήτη!

«Ανέβηκε» στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ η ηλεκτρονική εφαρμογή, μέσω της οποίας θα καταγράφονται οι ασθενείς με διαβήτη στο νέο Μητρώο.

Σημαντικό «εργαλείο» άσκησης πολιτικής και εξοικονομήσεων έχουν από σήμερα στη διάθεση τους ΕΟΠΥΥ και Αριστοτέλους, ένα εργαλείο που επιδιώκεται να διευκολύνει και την καθημερινότητα εκατοντάδων χιλιάδων ασθενών. Ο λόγος για το Μητρώο Σακχαρώδη Διαβήτη του ΕΟΠΥΥ, το οποίο τέθηκε σήμερα σε λειτουργία με την ενεργοποίηση της εφαρμογής στην οποία θα γίνεται η καταγραφή των ασθενών με διαβήτη, από τους θεράποντες ιατρούς.

Όπως εξηγεί στη σχετική ανακοίνωση ο Γενικός Διευθυντής Οργάνωσης και Σχεδιασμού Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας του ΕΟΠΥΥ Γ. Αγγούρης, «ο πιστοποιημένος στο μητρώο του ΕΟΠΥΥ παθολόγος, παιδίατρος και ενδοκρινολόγος, με τους ίδιους κωδικούς που χρησιμοποιεί για την έκδοση γνωματεύσεων εισέρχεται στην ιστοσελίδα μας www.eopyy.gov.gr στο πεδίο «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ» — «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ» – «Μητρώο Σακχαρώδη Διαβήτη» και εν συνεχεία ακολουθεί τις συνημμένες οδηγίες για την καταχώρηση του ασθενούς στο μητρώο». Ο γιατρός θα ενημερώνεται από το σύστημα αν το άτομο με Διαβήτη είναι καταχωρημένος.

Η παραπάνω διαδικασία είναι υποχρεωτική προκειμένου να εκδοθεί γνωμάτευση για τα αναλώσιμα υλικά σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και για τα αναλώσιμα υλικά αντλιών έγχυσης ινσουλίνης. Δεν αφορά, όμως, τη φαρμακευτική αγωγή των ατόμων με διαβήτη, η οποία θα ακολουθεί τη διαδικασία που ισχύει.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ στόχευε να έχει ενεργοποιήσει το Μητρώο τον περασμένο Οκτώβριο, στο πλαίσιο δράσεων για τον περαιτέρω εξορθολογισμό των δαπανών.

Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ είχε εκτιμήσει πως με την ενεργοποίηση του registry σταδιακά θα καταστεί περιττή η έγκριση ελεγκτή ιατρού τόσο για τα αναλώσιμα αντλίας, όσο και για τα συστήματα στιγμιαίας παρακολούθησης των επιπέδων γλυκόζης. Αυτό, όμως, μένει να διευκρινιστεί. Παράλληλα, επιδίωξη είναι το Μητρώο να περιλαμβάνει και τα αναλώσιμα για το διαβητικό πόδι και τις αποφάσεις ΚΕΠΑ. Στην ανακοίνωση επισυνάπτονται και οι Οδηγίες χρήσης της εφαρμογής του Μητρώου Ασθενών Διαβήτη.

Μητρωο Διαβητη

 

Πηγη:https://virus.com.gr/