Σημαντική ανακάλυψη για τον ιό του AIDS

Άτομα που λαμβάνουν αντιρετροϊκή θεραπεία για τον ιό του AIDS και αυτός πλέον δεν ανιχνεύεται στο αίμα τους, δεν μεταδίδουν τον ιό!

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν Αμερικανοί επιστήμονες από τα National Institutes of Health σε άρθρο τους στο ιατρικό περιοδικό Jama, αναλύοντας όλα τα δεδομένα από τις κλινικές μελέτες, που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια.

Η αρχή έγινε το 2011 με τη μελέτη HIV Prevention Trials Network (HPTN), στην οποία πήραν μέρος 1.763 ζευγάρια (98% ετεροφυλόφιλα), αλλά τα πιο πειστικά αποτελέσματα ήρθαν με τη μελέτη PARTNER 1, όπου συμμετείχαν 1.166 ζευγάρια.

Η μελέτη αυτή έδειξε ότι έπειτα από 58.000 σεξουαλικές πράξεις χωρίς προφυλακτικό, δεν υπήρξε κανένα περιστατικό μετάδοσης του ιού. Παρόμοιο αποτέλεσμα έδειξε η μελέτη Opposites Attract, στην οποία πήραν μέρος 343 ζευγάρια από Αυστραλία, Βραζιλία και Ταϋλάνδη.

Τα ευρήματα επιβεβαιώθηκαν από τη μελέτη PARTNER 2, όπου δεν υπήρξε καμία μόλυνση από τον ιό έπειτα από 77.000 σεξουαλικές συνευρέσεις, χωρίς προφυλακτικό! Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, απαραίτητη προϋπόθεση είναι φυσικά να λαμβάνεται σωστά η αντιρετροϊκή θεραπεία, ώστε ο ιός να διατηρείται σε μη ανιχνεύσιμα επίπεδα.

Πηγη:https://virus.com.gr