Σημαντική συμφωνία για ελληνική βιοτεχνολογική εταιρεία

Η ελληνικών συμφερόντων βιοτεχνολογική εταιρεία TheraCell έκανε συμφωνία με την εταιρεία Orgenesis Inc. για την κλινική ανάπτυξη και εκμετάλλευση κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών.

Με βάση τη συμφωνία, η TheraCell θα είναι υπεύθυνη για την παροχή θεραπειών σε ασθενείς στην Ελλάδα, την Κύπρο, τις Βαλκανικές χώρες και την Τουρκία. Από την άλλη, η Orgenesis θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες, προκλινικές μελέτες, υπηρεσίες πνευματικής ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευτικών και τεχνικών δοκιμών, συστημάτων διαχείρισης ποιότητας και επιχειρησιακής υποστήριξης.

Η TheraCell επικεντρώνεται στους τομείς της αυτόλογης κυτταροθεραπείας και της αναγεννητικής ιατρικής. Διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στην απομόνωση, επεξεργασία και εφαρμογή βλαστοκυττάρων και έχει αναπτύξει μια πατενταρισμένη πλατφόρμα μηχανικής ιστών και κυτταρικές θεραπείες στους τομείς της δερματολογίας, των χόνδρων και της χρόνιας νεφρικής νόσου.

Η χρόνια νόσος των νεφρών είναι ένα σημαντικό κλινικό πρόβλημα με σημαντικές κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις που επηρεάζουν περισσότερο από το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, το οποίο συνεχίζει να αυξάνεται. Παρά την πρόοδο στις θεραπείες των νεφρών και τη μεταμόσχευση οργάνων, παραμένουν σοβαρά προβλήματα, όπως η κακή ποιότητα ζωής για ασθενείς με αιμοκάθαρση και οι μακρές λίστες αναμονής για μεταμόσχευση.

Ο Φώτης Σακελλαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της TheraCell, σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Orgenesis, δεδομένου ότι προσφέρει εκτεταμένες κλινικές, ρυθμιστικές και κατασκευαστικές δυνατότητες, που θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη και τελικά την εκμετάλλευση της προηγμένης κυτταροθεραπείας για τη νεφρική νόσο».

Η Vered Caplan, Διευθύνων Σύμβουλος της Orgenesis, πρόσθεσε: «H TheraCell είναι καινοτόμος και πρωτοπόρος στους τομείς της κυτταροθεραπείας και της αναγεννητικής ιατρικής. Ανυπομονούμε να εκμεταλλευτούμε την πλατφόρμα κυτταρικής θεραπείας, προκειμένου να επιταχύνουμε το χρονοδιάγραμμά της να φέρει αυτή την καινοτόμο θεραπεία στην αγορά».

 

Πηγη:https://virus.com.gr/