Σκλήρυνση κατά Πλάκας: Εξωιδρυματικό επίδομα προανήγγειλε ο Τάσος Πετρόπουλος

Το υπουργείο Εργασίας παρακολουθεί συνεχώς τον πίνακα, στον οποίο έχει ενταχθεί η Σκλήρυνση κατά Πλάκας ως μη αναστρέψιμη πάθηση και θα τον βελτιώσει όπου απαιτηθεί, δεσμεύτηκε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της Βουλής, βουλευτή του Ποταμιού, Σπύρου Λυκούδη, την Πέμπτη (28/06/2018).

Ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε, επίσης, ότι σύντομα θα εκδοθεί απόφαση που θα δίνει και το εξωιδρυματικό επίδομα, το οποίο δεν προβλεπόταν, σε άτομα που πάσχουν από Σκλήρυνση κατά Πλάκας, όταν είναι η πάθηση στον βαθμό που ο ασθενής δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί.

«Το εξωιδρυματικό επίδομα είναι μία σημαντική δαπάνη, αλλά αναγκαία γι’ αυτόν τον άνθρωπο, τον έναν που θα χρειαστεί βοήθεια. Και θα το κάνουμε και αυτό. Δεν προβλεπόταν. Το κάνουμε. Αυτό αποδεικνύει ότι συνεχώς παρατηρούμε και παρακολουθούμε από κοντά, όπως κι εσείς τονίσατε ότι οφείλουμε να κάνουμε, την πάθηση αυτή. Κι έτσι θα το βλέπουμε» κατέληξε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ), https://www.onmed.gr