ΣΟΚ στη Δυτ.Ελλάδα: 27 κλίνες ΜΕΘ για 1.000.000 πολίτες!

“Για 1 εκατ. πληθυσμό έχουμε μόνον 27 κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες εξυπηρετούν και τα νησιά του Ιονίου (Ζάκυνθο και Κεφαλονιά), ενώ έπρεπε να είχαμε τις τριπλάσιες”, όπως αποκάλυψε από την αίθουσα του Περιφεριεακού Συμβουλίου Δυτικης Ελλάδας, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, ο οποίος παράλληλα παρουσίασε και τα ακόλουθα δραματικά στοιχεία:
https://achaianews.gr/
-Στο ΠΓΝΠ για να εξυπηρετήσουν διασωληνωμένους ασθενείς ενίοτε χρησιμοποιούν τις χειρουργικές αίθουσες! Αυτό δείχνει την κατάρρευση του ΕΣΥ!
-Η κατάσταση θα γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη στις Υγειονομικές Μονάδες όλης της χώρας και της Δυτ. Ελλάδας λόγω της υποχρηματοδότησης κάτω του 5% του ΑΕΠ όταν στις άλλες χώρες είναι 7,5% και της υποστελέχωσης προσωπικού, σε βασικές ειδικότητες γιατρών και νοσηλευτικών, καθώς επίσης του παλαιού (15ετίας και πλέον) ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που χρήζει αντικατάστασης.
-Τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, σκοτώνουν τη Δημόσια Υγεία. Πριν από δύο χρόνια είχαμε επισκεφθεί τον Υφ. Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη και του ζητήσαμε οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία να συγκλίνουν με το μέσο όρο της Ευρώπης. Δεσμεύτηκε ότι αυτό θα είχε συμβεί όταν τελείωνε το πρόγραμμα. Σήμερα, βγαίνουμε από το μνημόνιο όπως λέει η κυβέρνηση και δυστυχώς, βλέπουμε ότι οι δημόσιες δαπάνες υγείας είναι. Με τέτοια χρηματοδότηση δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη της Δημόσιας Υγείας.
-Η κυβέρνηση υποβαθμίζει τα Κέντρα Υγείας μετατρέποντάς τα σε Τοπικές Μονάδες Υγείας και σημείωσε πως ζητούμενο είναι η ενίσχυσή τους και όχι η κατάργησή τους, πόσο μάλλον όσων βρίσκονται σε δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές.
Εντωμεταξύ, σήμερα το καραβάνι της υγείας της ΠΟΕΔΗΝ, με σύνθημα «Για τη σωτηρία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» βρίσκεται στη Ναύπακτο καθώς “τα δάπεδα των Κέντρων Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας είναι στρωμένα με καταστραμμένες πλάκες καρκινογόνου αμιάντου. Έχουμε πολλά κρούσματα καρκίνου, αλλά φωνή βοόντως εν τη ερήμω! Εδώ, μιλάμε για εγκληματική ενέργεια της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ”, όπως κατήγγειλε ο κ.Γιαννακός.
Πηγη:http://medispin.blogspot.com