Η κατάσταση του βρέφους, το οποίο πάσχει από την περίπλοκη συγγενή διαταραχή Σύνδρομο Stickler, είναι πολύ καλή.
Πολυεπιστημονική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hadassah της Ιερουσαλήμ πραγματοποίησε, με επιτυχία, σπάνια επέμβαση για απεμπλοκή των αεραγωγών βρέφους, το οποίο ήταν ακόμα στην κοιλιά της μητέρας του και συνδεδεμένο με τον πλακούντα.
Η κατάσταση του βρέφους, το οποίο πάσχει από την περίπλοκη συγγενή διαταραχή Σύνδρομο Stickler, είναι πολύ καλή. Λόγω του Συνδρόμου η κάτω γνάθος του βρέφους ήταν πολύ μικρή και η γλώσσα του έπεσε προς τα πίσω, εμποδίζοντας τους αεραγωγούς του. Εάν το βρέφος είχε γεννηθεί χωρίς να προηγηθεί η επέμβαση, δεν θα μπορούσε να αναπνεύσει μόνο του.
Η επιστημονική ομάδα, αποτελούμενη από έναν μαιευτήρα, ωτορινολαρυγγολόγους, νεογνολόγους, πνευμονολόγους, έναν καρδιολόγο και έναν αναισθησιολόγο, ήταν στο χειρουργείο κατά τη διάρκεια της τραχειοστομίας που εκτελέστηκε για να σώσει τη ζωή του βρέφους. Μόνο το κεφάλι και οι ώμοι τραβήχτηκαν για την επέμβαση και το μωρό παρέμεινε συνδεδεμένο με τον πλακούντα. Μόλις ολοκληρώθηκε η τραχειοστομία, το μωρό γεννήθηκε με καισαρική τομή.
Πηγη:http://www.iatronet.gr