Στα φαρμακεία οι νέες παρτίδες των αντιγριπικών εμβολίων! Πόσα παρελήφθησαν

Διαθέσιμα είναι πλέον τα εμβόλια κατά της γρίπης σε πολλά φαρμακεία της χώρας, σύμφωνα τουλάχιστον με τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας. Το Σαββατοκύριακο παρελήφθησαν τα πρώτα 25.000 τεμάχια που αποτελούν τη μισή παρτίδα από τα 50.000 που είχαν παραγγελθεί εκτάκτως τις τελευταίες ημέρες λόγω του πανικού που προκλήθηκε στο πανελλήνιο από τους αλλεπάλληλος θανάτους.

Ήδη τα πρώτα 25.000 αντιγριπικά εμβόλια έχουν διανεμηθεί στα φαρμακεία, τα υπόλοιπα 25.000 τεμάχια πρόκειται να φθάσουν επίσης από το εξωτερικό μέσω Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) σήμερα και θα διανεμηθούν τις επόμενες ημέρες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι όλη η παρτίδα των 50.000 αντιγριπικών εμβολίων θα μοιρασθεί στα φαρμακεία της γειτονιάς και όχι σε νοσοκομεία όπως αρχικά είχε υπολογισθεί, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υγείας.

Πάντως χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες αναζητούν εναγωνίως ένα εμβόλιο σε φαρμακείο, μη βρίσκοντας βέβαια στα αποθέματα, καθώς η εμβολιαστική περίοδος εστιάζεται κυρίως τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Ο φόβος εξάλλου εντείνεται λόγω και των 56 θανάτων που έχουν καταγραφεί επισήμως από γρίπη. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ προειδοποιούν ότι θα νοσοκομεία δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα σοβαρά περιστατικά.

Και μπορεί διάφοροι επιστήμονες αλλά και οι φαρμακοποιοί να τονίζουν ότι αυτή η περίοδος που διανύουμε δεν είναι εμβολιαστική, παρ’ αυτά οι υγειονομικές αρχές συνεχίζουν να επισημαίνουν την αξία του εμβολιασμού κατά τη γρίπη, παροτρύνοντας ακόμη και τώρα όσους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο.

 

Πηγη:https://www.healthreport.gr/