Στην αγορά 20 γενόσημα από κοινοπραξία νοσοκομείων το 2019

Περί τα 20 γενόσημα φάρμακα αναμένεται να διαθέσει εντός του τρέχοντος έτους η Civica Rx, η μη κερδοσκοπική εταιρεία που δημιουργήθηκε από τη σύμπραξη ιδιωτικών νοσοκομείων, προκειμένου να μετριάσει τις ελλείψεις που καταγράφονται στην αγορά.

Στόχος της κοινοπραξίας ήταν να προσφέρει περί τα 14 φάρμακα το 2019. Όμως, σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα και τις σχετικές άδειες για την παραγωγή γενοσήμων φαρμάκων θα επιτρέψουν την υπέρβαση της αρχικής αυτής εκτίμησης.

Στα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια, η Civica Rx προτίθεται να διαθέσει στην αγορά έως και 100 γενόσημα φάρμακα που κρίνονται απαραίτητα για την ομαλή, καθημερινή λειτουργία των νοσοκομείων που αποτελούν μέλη της.

Ιδιωτικό ενδιαφέρον 

Στις αρχές του έτους, επιπλέον 12 συστήματα υγείας που αντιπροσωπεύουν περί τα 250 νοσοκομεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, προσχώρησαν στη σύμπραξη της νέας μη κερδοσκοπικής εταιρείας γενοσήμων φαρμάκων Civica Rx.

Η νέα συμφωνία αύξησε σημαντικά τον αριθμό των συμμετεχόντων νοσοκομείων στην πρωτοβουλία της Civica Rx, η οποία πλέον αριθμεί περίπου 750 αμερικανικά νοσοκομεία ως μέλη, με κοινή σύμπλευση στο επιχειρησιακό εγχείρημα. Σκοπός είναι η παραγωγή γενοσήμων που βρίσκονται σε έλλειψη ή έχουν τεχνητά υψηλές τιμές και καλύπτουν τις ανάγκες των νοσοκομείων.

Τα πρώτα βήματα της κοινοπραξίας έγιναν από ομάδα νοσοκομείων στις ΗΠΑ, ιδρύοντας εδώ και περίπου ένα χρόνο τη μη κερδοσκοπική εταιρεία που θα κατασκευάζει γενόσημα, κερδίζοντας την προσοχή πολλών νοσοκομείων στις ΗΠΑ που ενδιαφέρονται να αποτελέσουν μέρος της πρωτοβουλίας.

Τα σχήματα

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, 12 συστήματα υγείας εντάσσονται στο σχήμα της Civica Rx, εκ των οποίων: Advocate Aurora Health, Allegheny Health Network, Baptist Health South Florida, Franciscan Alliance, Memorial Hermann Health System, NYU Langone Health, Ochsner Health System, Sanford Health, Spectrum Health, St. Luke’s University Health Network, Steward Health Care και UnityPoint Health.

Πέραν αυτών, στη συνεργασία περιλαμβάνονται μερικά πολύ γνωστά νοσοκομεία όπως τα: Catholic Health Initiatives, HCA Healthcare, Intermountain Healthcare, Mayo Clinic και Providence St. Joseph Health που λειτουργούν ως κυβερνώντα μέλη.

 

Πηγη:https://www.healthpharma.gr/