Στην τελική ευθεία για την απονομή του Ευρωπαϊκού Βραβείου Υγείας 2018

Τη συγκρότηση 8μελούς Κριτικής Επιτροπής για την αξιολόγηση των πρωτοβουλιών ΜΚΟ στην πρόληψη της χρήσης καπνού, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Βραβείου Υγείας 2018, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όλα τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής διαθέτουν πείρα στον τομέα της ευρωπαϊκής δημόσιας υγείας, ενώ ορισμένα διαθέτουν επιπλέον ειδική εμπειρογνωμοσύνη στην πρόληψη της χρήσης καπνού. Επικεφαλής ορίστηκε η Δρ Isabel de la Mata, κύρια σύμβουλος για την υγεία και τη διαχείριση κρίσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα απονείμει το βραβείο βάσει της απόφασης της Κριτικής Επιτροπής, η οποία θα συντάξει μια λίστα με έργα που θεωρούνται καλές πρακτικές από τις υποψηφιότητες που θα υποβληθούν για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Υγείας 2018. Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕ για την υγεία. Η ίδια ανακοίνωση θα αναφέρεται επίσης στο Twitter (@EU_Health) και στην πλατφόρμα πολιτικής της ΕΕ για την υγεία.

Διαβάστε επίσης:  Ευρωπαϊκός διαγωνισμός για τα καλύτερα αντικαπνιστικά project

Οι ΜΚΟ που θα επιλεγούν και η Κριτική Επιτροπή θα κληθούν να συμμετάσχουν στην ετήσια συνεδρίαση της Πλατφόρμας Πολιτικής για την Υγεία της ΕΕ τον Νοέμβριο του 2018, στις Βρυξέλλες. Στην εκδήλωση αυτή, ο Επίτροπος Vytenis Andriukaitis θα παρουσιάσει το Ευρωπαϊκό Βραβείο Υγείας 2018 για τις ΜΚΟ που εργάζονται για την πρόληψη της χρήσης καπνού, απονέμοντας έναν νικητή πρώτης, δεύτερης και τρίτης θέσης.

Πηγή: europa.eu

 

Πηγη:https://virus.com.gr