Στην τελική ευθεία η διαμόρφωση των συμβάσεων των ειδικευόμενων γιατρών


Στη τελική ευθεία βρίσκονται το υπουργείο Υγείας και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για τις νέες συμβάσεις που αφορούν στους ειδικευμένους γιατρούς  -πλην παθολόγων, γενικών γιατρών, παιδιάτρων, με δαπάνη που έχει προϋπολογιστεί στα 80 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον σχετικό σχεδιασμό οι συμβάσεις θα είναι αορίστου χρόνου.

Οι νέες συμβάσεις προβλέπουν προσδιορισμό των απαιτούμενων ιατρικών επισκέψεων ανά νομό και ανά ιατρική ειδικότητα. Μάλιστα, ο αριθμός των συμβεβλημένων ειδικευμένων γιατρών που θα χρειαστούν σε κάθε περιοχή θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ειδικευμένων που ήδη υπηρετούν σε ΤΟΜΥ ή Κέντρα Υγείας αλλά και από τις ανάγκες του πληθυσμού. Ο σχεδιασμός προβλέπει να υπάρχει πλαφόν στις ιατρικές επισκέψεις ανά ειδικότητα και ανά περιοχή.

Η αποζημίωση των γιατρών θα γίνεται κατά πράξη και περίπτωση. Προβλέπεται α) ελεύθερη επίσκεψη του ασφαλισμένου β) επίσκεψη με παραπεμπτικό από οικογενειακό γιατρό και γ) επίσκεψη των χρονίως πασχόντων.

Τέλος, προβλέπεται ειδικό bonus για την παρακολούθηση και φροντίδα χρόνιων ασθενών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό του bonus έχει προσδιοριστεί στα 80 ευρώ τον χρόνο ανά χρόνιο ασθενή.

 

Πηγη:https://www.healthview.gr/