Στη βουλή η τροπολογία για την παράταση στους επικουρικούς γιατρούς μόνο Αθήνας Θεσσαλονίκης που πληρώνονται με ΕΣΠΑ!

Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας εντάχθηκε τελικά η τροπολογία που προβλέπει την παράταση της θητείας των επικουρικών γιατρών αλλά μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ψηφίζεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για την παράταση της θητείας των επικουρικών γιατρών αλλά μόνο σε όσους υπηρετούν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αφού διευκρινίζεται ότι εξαιρούνται όσοι είναι στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων του Νομού Αττικής.

Η παράταση που είναι έως τις 31.1.2019 αφορά επίσης μόνο τους επικουρικούς γιατρούς οι συμβάσεις των οποίων λήγουν σταδιακά από τις 21.3.2018 έως τις 31.12.2018 και οι οποίοι πληρώνονται με ΕΣΠΑ.

Με βάση την αιτιολογική έκθεση η δαπάνη που θα προκληθεί αγγίζει τα 12,7 εκατ. ευρώ.

Γι αυτό και όπως επισημαίνεται «η μισθοδοσία των ανωτέρω θα εξακολουθήσει να καλύπτεται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων«.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι επικουρικοί γιατροί όχι μόνο όσοι πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ, αλλά και όλοι που εργάζονται στα νοσοκομεία είναι στα κάγκελα το τελευταίο διάστημα αφού δε γνωρίζουν το εργασιακό τους μέλλον.

Εξάλλου ο διαχωρισμός αυτός των γιατρών μεταξύ αυτών που πληρώνονται με ΕΣΠΑ και στους υπόλοιπους, φαίνεται ότι εντείνει ακόμη περισσότερο το κλίμα στους ιατρικούς κόλπους. Γι αυτό και οι νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ζητώντας να υπάρξει μια μόνιμη λύση με προσλήψεις ιατρικού προσωπικού.

 

Πηγη:http://www.healthreport.gr