Στη Βουλή τη Δευτέρα νομοσχέδιο με ρυθμίσεις για την πανδημία

Τη Δευτέρα, αναμένεται να κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, που αφορά τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Σ. Νιάρχος προς το Δημόσιο στον τομέα της υγείας. Ανάμεσα στα άλλα, περιλαμβάνει και ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ειδικότερα, προβλέπεται η παράταση έως 31-12-2021 των συμβάσεων εργασίας προσωπικού στο υπουργείο Υγείας, καθώς και ιατρών στον ΕΟΔΥ, των συμβάσεων των οικογενειακών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, της επίταξης ειδικού νοσοκομειακού υλικού, και της υγειονομικής κάλυψης ανασφαλίστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Ακόμη, θεσπίζεται ένα κίνητρο για τον εμβολιασμό παρανόμων μεταναστών. Το νομοσχέδιο αναφέρει ότι οι παράνομοι αλλοδαποί εναντίον των οποίων έχει εκδοθεί απόφαση απέλασης ή επιστροφής δεν υπόκεινται σε εκτέλεση αναγκαστικών μέτρων απομάκρυνσης κατά τη συμμετοχή τους στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού.

Μία άλλη σημαντική ρύθμιση είναι ότι παρέχεται η δυνατότητα χορήγησης προσωρινού ΑΜΚΑ και από τις κοινωνικές υπηρεσίες, τα Κέντρα Κοινότητας και τα Κέντρα Ένταξης Μεταναστών των ΟΤΑ α’ βαθμού, χωρίς απαίτηση αυτοπρόσωπης παρουσίας των ενδιαφερόμενων καθώς και από άλλες διοικητικές δομές φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, εκτός από αυτές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

‘Όπως αναφέρθηκε το κύριο αντικείμενο του σχεδίου νόμου αφορά μία ακόμη μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Σ. Νιάρχος. Αυτή περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση ειδικού ιατρικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία ΗρακλείουΙωαννίνωνΛάρισας και Αλεξανδρούπολης, αλλά και τη χρηματοδότηση για τη διαμόρφωση και υλοποίηση των χώρων για την εγκατάσταση του εξοπλισμού αυτού.

 

 

Πηγή: https://virus.com.gr/