Στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ: Ετοιμάζονται εξεταστήρια COVID-19

Με την περιφέρεια Θεσσαλονίκης να καταγράφει σταθερά διψήφιους αριθμούς νέων κρουσμάτων, υψηλόβαθμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει στην πόλη για συναντήσεις με τους επικεφαλής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Οργανισμού Παναγιώτη Αρκουμανέα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει συναντήσεις με το Δήμαρχο της πόλης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής  Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.    Σε δηλώσεις του ο κ. Αρκουμανέας σημείωσε ότι με στόχο την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων της περιοχής θα δημιουργηθούν εξεταστήρια COVID-19. Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθούν δύο εξεταστήρια, σε συγκεκριμενους χώρους, όπου ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί εξετάσεις κατόπιν συνεννοήσεως με τα νοσοκομεία. Περαιτέρω ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν εντός της εβδομάδας, ενώ τα εξεταστήρια αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία έως τη Δευτέρα.   Ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στην αγωνία όλων μετά την έξαρση των κρουσμάτων το καλοκαίρι. Σημείωσε, όμως, ότι υπάρχει εγρήγορση και αισιοδοξία, καθώς η προετοιμασία είναι καλύτερη. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και τα 2 κέντρα. Χθες, η περιφέρεια Θεσσαλονίκης κατέγραψε 18 νέα κρούσματα.

Ο «χάρτης» του κορονοϊού

Αττική, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη οι περιοχές με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων, ενώ 36 είναι τα εισαγόμενα κρούσματα. Υπό διερεύνηση είναι 5 περιπτώσεις.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 170 επιπλέον κρούσματα. Από αυτά τα 134 είναι εγχώρια κρούσματα, ενώ 18 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας και 14 αφορούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Η Αττική συνεχίζει να καταγράφει το μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων, αν και σήμερα η καλύτερη συνολική εικόνα μεταφράζεται και σε μικρότερα νούμερα για την Αττική συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες. Ειδικότερα, τα νέα κρούσματα στην περιφέρεια ανέρχονται σε 51, εκ των οποίων 15 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας. Άνοδο καταγράφει, όμως, και ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων. Σήμερα, ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 36, τα 27 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ 9 ειναι τα εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο. Στην Περιφέρεια Θεσσαλονίκης τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 18 κρούσματα , εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή και 3 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ στην περιφέρεια Κοζάνης τα νέα ανέρχονται σε 15 κρούσματα, εκ των οποίων 14 συνδέονται με επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.  Υπό διερεύνηση βρίσκονται 5 κρούσματα.

 

 

Πηγή: https://www.dikaiologitika.gr/