Στη «ρομποτική εποχή» οι επεμβάσεις γόνατος και ισχύος

Το Ρομποτικό Σύστημα ΜΑΚΟ 2018 μοναδικό στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα στην Ευρώπη εγκαταστάθηκε πρόσφατα στο Νοσοκομείο Υγεία, εισάγοντας τη χειρουργικής αντιμετώπιση των προβλημάτων γόνατος και ισχύος σε νέα εποχή.

Όπως ανακοίνωσε ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ, οι επεμβάσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν με το σύστημα ΜΑΚΟ είναι η Μερική και Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος και η Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου.

Σε όλες τις επεμβάσεις ρομποτικής ορθοπαιδικής πραγματοποιείται ειδική τομογραφία πολύ υψηλής ανάλυσης, έτσι ώστε να υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην ανατομία του κάθε ατόμου και προσαρμογή της νέας άρθρωσης σύμφωνα με τις ανατομικές συνθήκες. Στις επεμβάσεις γόνατος και ισχίου, η ακρίβεια στην προπαρασκευή των ιστών και η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, δίνουν ένα εξαιρετικό χειρουργικό αποτέλεσμα ως προς την κινητικότητα, την αποκατάσταση και την ανατομικότητα της άρθρωσης, που προσομοιάζει απόλυτα στο ανθρώπινο γόνατο ή ισχίο. Επίσης, η ακριβής τοποθέτηση της νέας άρθρωσης με το ΜΑΚΟ αυξάνει σε μεγάλο βαθμό τη διάρκεια των εμφυτεύσιμων υλικών, πέραν των 10-15 χρόνων που ισχύει  μέχρι σήμερα, ενώ οι ασθενείς περπατούν το αργότερο σε 24 ώρες μετά την επέμβαση.

Όσον αφορά στις επεμβάσεις μερικής αλλαγής με το ρομποτικό σύστημα ΜΑΚΟ, αλλάζει μόνο το φθαρμένο τμήμα της άρθρωσης, διατηρώντας το υγιές τμήμα του γόνατος απολύτως ανέπαφο, πραγματοποιείται μικρότερη τομή και ο ασθενής παραμένει στο νοσοκομείο μόνο μία ημέρα. Επίσης, πρακτικά δεν υπάρχει απώλεια αίματος και η αποκατάσταση είναι αξιοσημείωτα ταχύτερη. Η επέμβαση αυτού του τύπου είναι κατάλληλη για νεότερους, πάσχοντες από αρθρίτιδα, αλλά και μεγαλύτερους ασθενείς ή βαρέως πάσχοντες που δεν μπορούν να υποστούν μεγαλύτερες επεμβάσεις, προκειμένου να  προληφθεί η εξέλιξη της οστεοαρθρίτιδας. Στις επεμβάσεις ολικής αντικατάστασης γόνατος παρότι η επέμβαση μοιάζει με την κλασική αρθροπλαστική, στην πράξη είναι μια εντελώς διαφορετική ως προς την ακρίβεια της εκτέλεσης της αντικατάστασης της άρθρωσης, καθώς λαμβάνεται υπόψη η συνδεσμική σταθερότητα και η κινητικότητα, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι άριστο και πάντα προβλέψιμο. Παράλληλα, η ρομποτικά υποβοηθούμενη αντικατάσταση του ισχίου είναι εξαιρετικά επιτυχής, καθότι κατά τη διάρκεια της επέμβασης ο ιατρός μπορεί να έχει διαθέσιμες πληροφορίες για όλες τις παραμέτρους της επέμβασης και να αλλάξει διεγχειρητικά ό,τι απαιτείται προκειμένου να εξασφαλιστεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 «Παραμένουμε πιστοί στην υλοποίηση του επενδυτικού μας προγράμματος για εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και το αποδεικνύουμε συνεχώς, ενισχύοντας τις υπηρεσίες μας, τόσο σε επίπεδο υποδομής όσο και σε οργάνωση, προκειμένου να είμαστε πλήρως εναρμονισμένοι με την τεχνολογική εξέλιξη στον τομέα της ιατρικής επιστήμης. Κύριος στόχος μας συνεχίζει να είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας, με σεβασμό και ευαισθησία στις απαιτήσεις των ασθενών που μας εμπιστεύονται την υγεία τους», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΥΓΕΙΑ, κ. Ανδρέας Καρταπάνης.

Πηγη:https://virus.com.gr