Στις κάλπες οι γιατροί την Κυριακή για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο! Όλο το παρασκήνιο

Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή 3 Μαρτίου οι γιατροί προκειμένου να εκλέξουν νέο ΔΣ για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ο οποίος αποτελεί το ανώτερο όργανο του κλάδου και εκπροσωπεί όλους τους γιατρούς της χώρας.
Οι κάλπες θα ανοίξουν την Κυριακή το πρωί 3 Μαρτίου με τη συμμετοχή αντιπροσώπων των γιατρών από όλη τη χώρα.

Τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων έχουν καταρτισθεί και δημοσιοποιηθεί και ήδη ο κλάδος εδώ και εβδομάδες βρίσκεται σε διαδικασία …ζυμώσεων.

Η σύνθεση του νέου ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αναμένεται να αλλάξει άρδην φέτος αφού μετά από πολλά χρόνια ο νυν Πρόεδρος Μιχάλης Βλασταράκος δε θα είναι υποψήφιος έπειτα από δική του επιλογή, ενώ μετά από περίπου 10 χρόνια ο φιλελεύθερος χώρος κατεβαίνει ενωμένος σε σχέση με το παρελθόν όπου επικρατούσε η διάσπαση.

Η παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ ανασυγκροτεί τις δυνάμεις της, δεδομένης και της κυβερνητικής φθοράς που θεωρείται πιθανό ότι έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια. Κάτι που άλλωστε διεφάνη και στις εκλογές των Ιατρικών Συλλόγων όπου η παράταξη που ήταν κοντά στον κυβερνητικό σχηματισμό, δεν κατάφερε να λάβει σημαντικό αριθμό ψήφων, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει με τη βία δύο έδρες.

Όλα αυτά την ώρα που η γαλάζια παράταξη του Γιώργου Πατούλη η οποία είχε κατέλθει συσπειρωμένη στις εκλογές σάρωσε με ποσοστό 55%.

Από την άλλη ο φιλελεύθερος χώρος επιχειρεί να κατέλθει ενοποιημένος αφού σε ένα ψηφοδέλτιο συγκεντρώνονται τα περισσότερα γνωστά στελέχη του χώρου της Υγείας και πολλοί Πρόεδροι τοπικών Ιατρικών Συλλόγων.

Η μάχη πάντως στον ιατρικό κόσμο αναμένεται να είναι πολύ σκληρή για τον νέο ΠΙΣ, δεδομένου ότι οι κάλπες στήνονται κοντά και στις κάλπες για την Ευρωβουλή και τις Δημοτικές εκλογές, ενώ ούτως ή άλλως η χώρα βρίσκεται σε προεκλογικό κλίμα λόγω και της φημολογίας για τις βουλευτικές εκλογές και την ημερομηνία διεξαγωγής τους.

 

Πηγη:https://www.healthreport.gr