Στις 8000 οι νέες προσλήψεις στο δημόσιο από τις αρχές του 2019! Πόσες θα γίνουν στην Υγεία

Κοντά στις 8000 νέες μόνιμες προσλήψεις έχει προγραμματίσει η κυβέρνηση για το 2019, οι οποίες θα ξεκινήσουν από τις αρχές του έτους

Οι 8000 θα αφορούν βέβαια όλο το δημόσιο τομέα καθώς σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στους νοσοκομειακούς γιατρούς κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησής τους, από το νέο έτος θα εφαρμοσθεί το «1 προς 1» που αντιστοιχεί σε μία μόνιμη πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση.

Η αλλαγή θα γίνει από 1/1/2019, ενώ σε όλο το 2019 θα γίνουν συνολικά στο δημόσιο 8000 μόνιμες προσλήψεις. Βέβαια οι περισσότερες έχουν προγραμματισθεί κοντά στην περίοδο των εκλογών.

Ωστόσο προς ώρας η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν έχει λάβει το τελικό πράσινο φως από το υπουργείο Οικονομικών για τον οριστικό τελικό αριθμό των μόνιμων προσλήψεων στην Υγεία.

Άλλωστε όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας στους εκπροσώπους της ΟΕΝΓΕ, στις αρχές του 2019 θα γίνει γνωστή η κατανομή των θέσεων και πόσες από αυτές θα είναι για το ΕΣΥ.
Πάντως όπως υπολογίζει η ΟΕΝΓΕ πιθανότατα στην Υγεία να καταλήξουν μόλις 2500 μόνιμες θέσεις εκ των οποίων οι 1200 θα προέρχονται από τη λίστα των επικουρικών. Αριθμός που βέβαια δεν ικανοποιεί σε καμία περίπτωση τα συνδικαλιστικά όργανα τόσο των γιατρών όσο και των εργαζομένων στο ΕΣΥ.

Πηγη:http://www.healthreport.gr