Στον «αέρα” και απλήρωτοι ξανά οι επικουρικοί γιατροί! Νέα προβλήματα

Στον αέρα είναι για άλλη μια φορά οι επικουρικοί γιατροί καθώς παραμένουν και πάλι απλήρωτοι.

 

Το πρόβλημα έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό καθώς το ΣτΕ έκρινε πως οι συμβάσεις που παρατείνονται είναι παράνομες. Γι αυτό και σε πολλές περιπτώσεις οι επικουρικοί γιατροί δεν πληρώνονται αφού δεν εγκρίνονται οι μισθοί τους από τους Επιτρόπους που κινούνται με βάση το γράμμα του νόμου.

Τώρα εν μέσω θέρους προκύπτει εκ νέου το πρόβλημα αφού και πάλι επικουρικοί γιατροί μένουν χωρίς χρήματα. Αποτέλεσμα βέβαια είναι να δημιουργούνται σοβαρές δυσλειτουργίες στα νοσοκομεία.

Το ζήτημα πλέον εστιάζεται στους επικουρικούς γιατρούς που έχουν ολοκληρώσει ήδη διετή θητεία. Μάλιστα η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) με μήνυμά της προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ζητά να επιλυθεί άμεσα στο πρόβλημα, καθώς ξαναέμειναν απλήρωτοι αυτή τη φορά οι επικουρικοί γιατροί του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι” στην Κηφισιά.

Σημειώνουν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι της ΕΙΝΑΠ: «Στη συνάντηση που είχαμε μας είχατε διαβεβαιώσει ότι θα βρείτε τρόπο να επιλύσετε το θέμα της πληρωμής των επικουρικών γιατρών που έχουν κλείσει τα 2 χρόνια σύμβασης.

Οι επίτροποι ξεκίνησαν να επιστρέφουν αθεώρητα χρηματικά εντάλματα πληρωμών του οικονομικού έτους 2018, όπως συνέβη χτες στο νοσοκομείο «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΓΟΝΚ”.
Παρακαλούμε να επιλύσετε άμεσα το θέμα διότι δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στα νοσοκομεία”.

Οι διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να σημειωθεί ότι ενώ διαβεβαίωνε ότι θα ρυθμίσει το πρόβλημα θεσμικά, τελικώς είχε περιορισθεί να αποστείλει απλώς μία εντολή στα νοσοκομεία να πληρώνουν κανονικά τους επικουρικούς γιατρούς. Εντολή που προφανώς δε σχετίζεται με τη νομική ρύθμιση που απαιτούν οι Επίτροποι για να υπογράφουν τα εντάλματα πληρωμών.

Πηγη:http://www.healthreport.gr