Στον αέρα οι νεφροπαθείς της Κεφαλονιάς, παραιτήθηκε όλο το προσωπικό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού!

Έντονες διαμαρτυρίες του συλλόγου νεφροπαθών και της τοπικής κοινωνίας.

Παραιτήθηκαν οι 2 γιατροί και οι 4 νοσηλεύτριες της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο Κεφαλονίας, που ζητούσαν από καιρό ενίσχυση του τμήματος χωρίς να λάβουν απάντηση από τη διοίκηση.

Πλέον η Μονάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν το λουκέτο και οι αιμοκαθάρσεις των νεφροπαθών στον αέρα. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στο νοσοκομείο παρακολουθούνται 30 ασθενείς, ενώ υπάρχουν και άλλοι σε αναμονή, αφού το υπό παραίτηση προσωπικό δεν επαρκούσε για να τους εξυπηρετήσει.

Με τους 2 γιατρούς, η Μονάδα μπορούσε να λειτουργήσει δύο βάρδιες τρείς ημέρες την εβδομάδα και μία βάρδια 2 ημέρες την εβδομάδα.

Οι παραιτήσεις γίνονται δεκτές μέσα σε ένα μήνα και κανείς δεν ξέρει αν μέχρι τότε θα έχον βρεθεί αντικαταστάστες.

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Κεφαλονιάς και Ιθάκης ζητά άμεσες προσλήψεις και απομάκρυνση του διοικητή του νοσοκομείου, κατηγορώντας τον για «αδιαφορία».

Το εργατικό κέντρο και τα συνδικαλιστικά σωματεία της περιοχής καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 19 Απριλίου.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το νοσοκομείο στο Αργοστόλι αντιμετωπίζει πολλαπλές ελλείψεις προσωπικού: «Υπηρετούν μόνο δύο παθολόγοι σε μια κλινική 34 κλινών, οι οποίοι επίσης είναι υπό παραίτηση. Το νοσοκομείο διαθέτει μόλις δύο χειρουργούς, έναν και μοναδικό οφθαλμίατρο. Υπάρχει μόνο ένας τραυματιοφορέας ανά βάρδια και μόλις μια νοσηλεύτρια στο τμήμα επειγόντων περιστατικών».

Ερώτηση στη Βουλή

Το ζήτημα έφτασε και στη Βουλή, με ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Μπαργιώτας και Ανδρέας Λοβέρδος.

Οι βουλευτές επισημαίνουν οτι η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού είναι η μοναδική σε όλο το νησί και οι πλησιέστρες βρίσκονται σε Πάτρα, Πρέβεζα και Αθήνα…

Ρωτούν τον υπουργό Υγείας τι σκοπεύει να  κάνει ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία της μονάδας.

 

Πηγη:https://www.onmed.gr