Στον αέρα ο οικογενειακός γιατρός! Λήγει η παράταση για αιτήσεις στις 12 Φεβρουαρίου

Λήγει η παράταση που δόθηκε από τον ΕΟΠΥΥ για αιτήσεις από το ιατρικό προσωπικό για το θεσμό του οικογενειακού γιατρού.

Παρά όμως την παράταση που δόθηκε στην πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ, οι γιατροί προς ώρας συνεχίζουν να αρνούνται. Άλλωστε δεν έχουν ικανοποιηθεί βασικά αιτήματα που είχαν θέσει κυρίως για τις αμοιβές τις οποίες θεωρούν εξευτελιστικές.

Ενδεικτικό είναι πως οι περισσότεροι Ιατρικοί Σύλλογοι καλούν και στην παράταση που δόθηκε τους γιατρούς να μην υποβάλλουν αιτήσεις ώστε στη συνέχεια να μπορούν να διεκδικήσουν συλλογικές συμβάσεις μέσω των Συλλόγων με πολύ καλύτερες αμοιβές.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα επισημαίνει ο μεγαλύτερος Ιατρικός Σύλλογος της χώρας αυτός της Αθήνας.

Μ αυτά και μ αυτά όμως φαίνεται πως ο αριθμός των απαιτούμενων γιατρών δεν συγκεντρώνεται. Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι οι μέχρι σήμερα αιτήσεις ίσα ίσα που ξεπερνούν το 30%.

Καθόλου τυχαίο βέβαια καθώς οι περισσότεροι γιατροί θεωρούν πως τα 0,72 λεπτά μικτά που αντιστοιχούν σε κάθε ασθενή-ασφαλισμένο το μήνα, δεν μπορούν να καλύψουν κανέναν έξοδο ενός ιατρείου.

Να σημειωθεί ότι τόσο από το υπουργείο Υγείας όσο και από τον ΕΟΠΥΥ γίνονται συνεχείς προσπάθειες να μεταπεισθούν οι γιατροί με επισκέψεις που γίνονται από στελέχη σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Πηγη:http://medispin.blogspot.gr/