Στον αέρα ο οικογενειακός γιατρός λόγω των πολιτικών εξελίξεων! Τι μπλοκάρει

Στον αέρα φαίνεται ότι μένει -όπως άλλωστε αναμενόταν- ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού, καθώς οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις φαίνεται ότι βάζουν φρένο στα σχέδια και της ηγεσίας του υπουργείου υγείας.

Όπως όλα δείχνουν, ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού θα μείνει μάλλον στα χαρτιά, δεδομένου ότι χρειάζεται ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να υλοποιηθούν όλες οι ρυθμίσεις που έχει σχεδιάσει ο Υπουργός Υγείας.

Ούτως ή άλλως όμως ο οικογενειακός γιατρός δεν φαίνεται να έχει την απήχηση που ανέμενε η κυβέρνηση στον ελληνικό πληθυσμό.
Πάντως μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί σε οικογενειακό γιατρό περίπου 1,5 εκατ. πολίτες σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Με το ρυθμό αυτό εκτιμάται ότι θα χρειασθούν τουλάχιστον 1,5 με 2 χρόνια ώστε και να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των οικογενειακών γιατρών σε ΕΟΠΥΥ και ΤΟΜΥ και να εγγραφούν οι πολίτες.
Ωστόσο ο ρυθμός αυτός εξέλιξης του θεσμού του οικογενειακού γιατρού θα ανακοπεί στην περίπτωση που προκηρυχθούν εκλογές πριν τον Οκτώβριο.

Εξάλλου πολλά κυβερνητικά στελέχη δεν αποκλείουν οι εκλογές να διεξαχθούν στον Μάιο.
Εάν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, θα μπλοκάρει αυτομάτως και η διαδικασία των προσλήψεων των οικογενειακών γιατρών στις ΤΟΜΥ. Και ήδη προετοιμάζεται η επόμενη προκήρυξη για τις προσλήψεις. 

Στο υπουργείο Υγείας λένε πληροφορίες του HealthReport.gr επικρατεί ούτως ή άλλως πονοκέφαλος για τον οικογενειακό γιατρό, τόσο επειδή ο θεσμός έχει μπλοκάρει από την άρνηση του ιατρικού κόσμου να συμμετάσχει και επειδή η αποτυχία του νέου συστήματος δεν ευνοεί πολιτικά την κυβέρνηση η οποία είχε σημεία τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Πηγη:https://www.healthreport.gr/