Στον αέρα το πρώτο ντοκιμαντέρ για την Πολλαπλή Σκλήρυνση!

Βλέποντας την Πολλαπλή Σκλήρυνση από Μέσα προς τα Έξω!

Πρεμιέρα στο πλαίσιο του 34ο Συνεδρίου ECTRIMS (European Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis), έκανε στο Βερολίνο το ντοκιμαντέρ με τίτλο Seeing MS from the Inside Out, #MSInsideOut, (Βλέποντας την Πολλαπλή Σκλήρυνση από Μέσα προς τα Έξω) μία αποκλειστική παραγωγή της Shift.ms, κοινωνικού δικτύου για τα άτομα που πάσχουν από Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ).

Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας #MSInsideOut, μία πρωτοβουλία που αποσκοπεί στο να παράσχει βαθύτερη κατανόηση της νόσου. Η παραγωγή έγινε από την Shift.ms, και πρόκειται για το πρώτο ντοκιμαντέρ παγκοσμίως που ενώνει καλλιτέχνες και ανθρώπους από ολόκληρη την κοινότητα των ατόμων με ΠΣ, με σκοπό να ερμηνεύσει μέσω της τέχνης τις εμπειρίες και την οπτική όσων επηρεάζονται από την ΠΣ.

«Εναρμονισμένοι με την ευρύτερη αποστολή μας εδώ στην Shift.ms, στόχος του ντοκιμαντέρ είναι να τονίσει τις μεμονωμένες ιστορίες με τρόπο μοναδικό και καινοτόμο σε όλη την κοινότητα των ατόμων με ΠΣ, εξετάζοντας σε βάθος τα στοιχεία της ΠΣ που υπολείπονται εκπροσώπησης με σκοπό να ερμηνεύσουμε μέσα από την τέχνη τις ανεκπλήρωτες ανάγκες όσων πλήττονται από την ΠΣ», δήλωσε ο George Pepper, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Shift.ms. «Φέρνοντας στο φως αυτές τις ιστορίες θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν, ανοίγοντας γραμμές επικοινωνίας και προάγοντας τελικά την ευαισθητοποίηση για την ΠΣ».

Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τρεις ιστορίες: την M.F., ένα άτομο από την Αργεντινή που ζει με ΠΣ, τον J.S., έναν φροντιστή από τις ΗΠΑ, και τον Δρ. Luigi Lavorgna, έναν επαγγελματία υγείας από την Ιταλία. Κάθε ένας συνεργάστηκε με έναν τοπικό εικαστικό καλλιτέχνη με σκοπό να δώσουν ζωή στις ιστορίες τους μέσα από μία συναισθηματική ερμηνεία, η οποία δεν δεσμεύεται από λέξεις αλλά μέσα από την τέχνη, αντικατοπτρίζοντας τη συχνά δύσκολο να εξηγηθεί φύση της ΠΣ.

«Εμείς εδώ στη Merck, είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που αναδεικνύουμε τις ανεκπλήρωτες ανάγκες στην κοινότητα μέσα από τη συνεργασία μας με την Shift.ms, την IACO και την Eurocarers, που εκθέτουν τις εμπειρίες διαφόρων μελών της κοινότητας των ατόμων που πάσχουν από ΠΣ, συμπεριλαμβανομένης της οπτικής των φροντιστών, οι φωνές των οποίων παραδοσιακά δεν ακούγονταν τόσο δυνατά», δήλωσε ο Andrew Paterson, Senior Vice President, Global Head of Neurology and Immunology, Biopharma, Merck.

Ως μέρος της συνεχούς εταιρικής μας δέσμευσης προς τους φροντιστές και σε συνδυασμό με την ευρύτερη πρωτοβουλία Embracing Carers, τα αποτελέσματα τόσο της έρευνας όσο και του ντοκιμαντέρ τονίζουν την ανάγκη για πρόσθετη στήριξη και ευαισθητοποίηση. Για το λόγο αυτό, ενθαρρύνουμε και καλούμε την κοινότητα των ατόμων που πάσχουν από ΠΣ να λάβουν υπόψιν αυτά τα ευρήματα και να προσδιορίσουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν καλύτερα, τόσο τους φροντιστές των ατόμων με ΠΣ όσο και τους ασθενείς».

Δείτε ΕΔΩ το ντοκιμαντέρ:

 

Πηγη:http://www.healthreport.gr