Στον ιαματικό τουρισμό για επενδύσεις προσβλέπει η κυβέρνηση

Επενδυτικές ευκαιρίες στον ιαματικό τουρισμό αναζητά η κυβέρνηση. Σε ημερίδα για την «Ανάπτυξη των ιαματικών πηγών στην Ελλάδα», υπουργοί της κυβέρνησης εστίασαν μεταξύ άλλων στα πεπραγμένα προς την κατεύθυνση της άνθισης των ιαματικών πηγών.

Ενδεικτικά, η υπουργός τουρισμού Έλενα Κουντουρά υπογράμμισε, ότι ήδη έχουν αδειοδοτηθεί ή βρίσκονται σε διαδικασίας αδειδότησης 110 ιαματικές πηγές. Όπως είπε, η Ελλάδα είναι ο πλέον ιδανικός προορισμός για τουρισμό υγείας στην Ευρώπη, καθώς πρωταγωνιστεί στις ιαματικές πηγές.

Σύμφωνα με την ίδια, είναι στρατηγική επιλογή της τουριστικής ηγεσίας και της κυβέρνησης να προωθήσει την ανάπτυξη στις τοπικές κοινωνίες και ο ιαματικός τουρισμός είναι το όχημα για να τρέξουν οι επενδύσεις στις περιοχές αυτές.

Από την πλευρά του ο Στέργιος Πιτσιόρλας υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης τόνισε ότι δεν αρκεί ένας δήμος να έχει ιαματικές πηγές, αντίθετα θα πρέπει να συνδυαστούν όλα τα συνδυαστικά πλεονεκτήματα αυτής της μορφής τουρισμού και να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερο προϊόν που θα απαντάει στις σύγχρονες ανάγκες.

Τέλος, ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Jens Plotner στάθηκε στα επιτεύγματα της Ελλάδας στον τομέα του τουρισμού σημειώνοντας ότι οι Γερμανοί αγαπάνε την Ελλάδα και θα συνεχίσουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα. Μάλιστα εκτίμησε ότι η Γερμανία θα εξακολουθήσει να είναι η πρώτη αγορά για την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις αφίξεις Γερμανών προς τη χώρα μας.

 

Πηγη:http://www.healthview.gr