Στον πάγο οι προσλήψεις στο ΕΣΥ λόγω εθνικών εκλογών! Πόσο θα καθυστερήσουν

Στον πάγο μπαίνουν μαζί με όλες τις σχετικές αποφάσεις οι προσλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα νοσοκομεία. Παρά τις πολυδιαφημισμένες προσλήψεις που θα έκανε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να ορθοποδήσει το σύστημα, όπως υποστήριζε, αυτές μπαίνουν στον πάγο λόγω των εκλογών.

Ειδικότερα με περαιτέρω καθυστέρηση αναμένεται να προωθηθούν οι 902 προσλήψεις γιατρών σε μη μόνιμες θέσεις στο ΕΣΥ (επί θητεία) που μόλις πριν λίγες ημέρες κατανεμήθηκαν στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Οι διαδικασίες θα καθυστερήσουν λόγω του εκλογικού νόμου που απαγορεύει κάθε είδους προώθηση νέων μέτρων ή προσλήψεων. Έτσι αν η επόμενη κυβέρνηση συνεχίσει τη διαδικασία, οι γιατροί δεν αναμένεται να φθάσουν στα νοσοκομεία πριν από το Φθινόπωρο.

Άλλωστε οι ενδιαφερόμενοι γιατροί που θα κληθούν τους επόμενους μήνες να καλύψουν τις θέσεις, θα πρέπει να περάσουν από κρίσεις στο αρμόδιο συμβούλιο.
Ταυτόχρονα κάθε νοσοκομείο και υγειονομική περιφέρεια θα πρέπει να προκηρύξει τις δικές της θέσεις όπως αυτές εγκρίθηκαν από την νυν κυβέρνηση, εφόσον δεν μπλοκαριστεί πλήρως η προκήρυξη λόγω των εθνικών εκλογών.

Παράλληλα άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με το θέμα των 2500 προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία για το 2019, που είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα υλοποιήσει εντός του έτους.

Οι πολιτικές εξελίξεις πάντως αναμένεται να αλλάξουν πλήρως των χάρτη της υγείας, καθώς η νέα κυβέρνηση θεωρείται δεδομένο ότι θα προχωρήσει σε νέο σχεδιασμό για το μέλλον του ΕΣΥ και την κατανομή του προσωπικού.

 

Πηγη:https://www.healthreport.gr