Στον Πολάκη η Επιτροπή Αποζημίωσης ΕΟΠΥΥ για τα ιατροτεχνολογικά

Γύρω-γύρω όλοι” θυμίζει η διαδικασία σύστασης της νέας Επιτροπής Αποζημίωσης ΕΟΠΥΥ, της επιτροπής που θα αναλάβει τη διαπραγμάτευση για την τιμολόγηση και αποζημίωση προϊόντων ιατροτεχνολογίας, αφήνοντας “στον πάγο” την είσοδο στο σύστημα νέων προϊόντων και τους ασθενείς που θα επωφεληθούν απο τη χρήση τους. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το σύστημα καταμέτρησης σακχάρου Libre, το οποίο φέρεται να έχει την αποδοχή όλων των πλευρών αλλά εκρεμμεί η έγκριση του για περισσότερο από 14 μήνες.

Το θέμα της νέας Επιτροπής τέθηκε σε συνάντηση που είχαν σήμερα στην Αριστοτέλους η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, η πανελλήνια ομοσπονδία συλλόγων ασθενών με διαβήτη, με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, Χρ. Δαραμήλα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Γ. Γιαννόπουλος του ανέφερε πως ο ίδιος έχει ετοιμάσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τη σύσταση της Επιτροπής, η οποία είναι στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη για υπογραφή.

Οι αρχικές σκέψεις για έγκριση της αποζημίωσης από την προηγούμενη Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ κατέστη σαφές ότι δεν μπορεί να αποδώσει, αφού θα οδηγούσε σε μια απόφαση που θα κρινόταν εύκολα παράνομη, οδηγώντας όλη τη διαδικασία στο μηδέν, καθώς η θητεία της εν λόγω Επιτροπής έληξε στις 16/2.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, ο ΕΟΠΥΥ φέρεται να είναι καθόλα έτοιμος, μόλις δημοσιευθεί η Επιτροπή να ανακοινώσει έκτακτη συνεδρίαση της, οπότε τα μέλη της, με την έκθεση στα χέρια, να προχωρήσει στην έγκριση της αποζημίωσης. Μάλιστα, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η τιμή αποζημίωσης για το σύστημα μέτρησης σακχάρου Libre, που εισάγεται ως προϊόν όμοιο με τους άλλους μέτρητες σακχάρου με ταινίες και άρα δεν προκύπτει εμπόδιο λόγω μη αναφοράς του στον ΕΚΠΥ, θα είναι σε παρόμοια επίπεδα με τα κλασικά συστήματα, οδηγώντας σε εξοικονομήσεις.

 

Πηγη:https://virus.com.gr