Συμβεβλημένοι γιατροί: Στα “χαρακώματα” για τις συμβάσεις

Ως προσπάθεια εκβιασμού για την υπογραφή νέας σύμβασης, σχολιάζουν οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, την προειδοποίηση ενός μήνα του ΕΟΠΥΥ για τη λήξη των τρεχουσών συμβάσεων παθολόγων, γενικών γιατρών και παιδιάτρων.

“Πρόκειται για μνημείο άσκησης παράνομης και καταχρηστικής εξουσίας” αναφέρει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, και εγκαλεί τις ηγεσίες του υπουργείου Υγείας και του Οργανισμού ότι απολύουν 2.000 επαγγελματίες υγείας που για 6 χρόνια υπηρέτησαν, παρά τις μεγάλες αντιξοότητες, τους ασφαλισμένους.

Για τους συνδικαλιστές, το σχέδιο σύμβασης που προτείνει ο ΕΟΠΥΥ στους οικογενειακούς γιατρούς παραπέμπει σε συνθήκες δουλοπαροικίας και ακραίας εκμετάλλευσης του ιδιωτικού ιατρικού έργου.“Τα ιατρεία θα τελούν υπό επίταξη για ένα χρόνο με οικονομικούς όρους τριτοκοσμικής χώρας, υπό το ζυγό διατακτικών παραγγελμάτων και μετά θα εξοστρακισθούν από το δημόσιο σύστημα ΠΦΥ σαν να είναι ενοχλητικά κουνούπια” σημειώνει και συμπληρώνει πως το σκεπτικό αυτό έχει απορριφθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των ήδη συμβεβλημένων αλλά και των νέων γιατρών.

“Επικίνδυνο πείραμα”

Η λήξη των συμβάσεων θα καταργήσει αυτομάτως 4,8 εκατομμύρια δωρεάν επισκέψεις στην ΠΦΥ, χωρίς να υπάρχει επάρκεια στον αριθμό των οικογενειακών γιατρών, ούτε στοιχειώδης ενημέρωση για τον τρόπο “αντιστοίχισης” των ασθενών σε αυτούς, όπως εκτιμά η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.

“Θεωρούμε πρωτοφανές και απαράδεκτο, το πείραμα του ΥΥΚΑ εις βάρος της υγείας των πολιτών, των χρόνιων ασθενών και των συνταξιούχων, με δυνητικούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία, για το οποίο θα απευθυνθούμε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές”τονίζει σχετικά.

Εφιστά, τέλος, την προσοχή των συμβεβλημένων παθολόγων, γενικών ιατρών και παιδιάτρων για τη μη αποζημίωση των προγραμματισμένων επισκέψεων από τις 16/7/2018 και τους καλεί να μεριμνήσουν για την ενημέρωση των ασφαλισμένων, σχετικά.

 

Πηγη:

https://virus.com.gr