Συνέδριο χωρίς… συνέδρους

Η απουσία συζήτησης για τα “καυτά” προβλήματα στο χώρο της Υγείας κυριάρχησε στο 15ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), που πραγματοποιήθηκε στις 14-16 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Οι κενές καρέκλες και τα χασμουρητά την πρώτη ημέρα, στην αίθουσα που διεξάγονταν το συνέδριο, αποδείχτηκαν προάγγελοι μιας εκφυλισμένης διαδικασίας η οποία κανονικά έχει εκλογοαπολογιστικό χαρακτήρα (επαναλαμβάνεται κάθε 3 χρόνια). Με τη συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων εκτός αιθούσης, όμως, το συνέδριο περιορίστηκε στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων οργάνων χωρίς ουσιαστικό διάλογο για τα προβλήματα των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Ενδεικτικό είναι πως οι εργασίες ολοκληρώθηκαν δίχως τη λήψη απόφασης, ενώ ζητήματα τα οποία τέθηκαν από παριστάμενους παραπέμφθηκαν σχετικά στο γενικό συμβούλιο που θα εκλεγεί.

Αν και η καταμέτρηση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη (εκκρεμεί μία κάλπη), το αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά την κατανομή των εδρών στο νέο όργανο είναι προδικασμένο και διαμορφώνεται ως εξής:

ΠΑΣΚΕ:  11 έδρες (από 11 το 2015)

ΔΑΚΕ: 7 έδρες (από 7 το 2015)

ΠΑΜΕ: 5 έδρες (από 6 το 2015)

ΑΡΜΑ: 5 έδρες (το 2015 ήταν σε κοινό ψ/δ με το ΜΕΤΑ-ΕΑΣ)

ΑΓΩΝΑΣ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ: 4 έδρες (από 3 το 2015)

ΜΕΤΑ-ΕΑΣ: 1 έδρα (από 6 το 2015)

Καμία έδρα δεν κατάφεραν να πάρουν οι παρατάξεις: Συσπειρώσεις, Ταξική Πορεία και Ακίδα με βάση το εκλογικό μέτρο (25 ψήφοι).

Αντίστοιχα, οι αντιπρόσωποι για το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ κατανέμονται ως εξής:

ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚΕ): 37

ΔΑΚΕ: 23

ΠΑΜΕ: 17

ΑΡΜΑ: 15

ΑΓΩΝΑΣ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ: 9

ΜΕΤΑ-ΕΑΣ: 4

Συσπειρώσεις: 3

 

Πηγη:https://virus.com.gr