«Συναγερμός» σε δομή μεταναστών και προσφύγων στην Ηλεία: Τρία τα θετικά κρούσματα κορονοϊού

Ανησυχία έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες σε δομή προσφύγων και μεταναστών στην Ηλεία ο εντοπισμός 3 θετικών κρουσμάτων.

Προβληματισμό συνεχίζουν να προκαλούν διάσπαρτα κρούσματα και εστίες κρουσμάτων κορονοϊού σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, με τις αρμόδιες αρχές να είναι σε συνεχή κινητοποίηση για τον εντοπισμό αλλά και την ιχνηλάτηση τους.

Τις τελευταίες ώρες τα βλέμματα στρέφονται σε δομή προσφύγων και μεταναστών στην Ηλεία, όπου 3 υπάλληλοι φέρονται να έχουν βγει θετικοί στον ιό.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, πρόκειται για 3 εργαζόμενους στη δομή, υπαλλήλους που απασχολούνται στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος για τη διαχείριση μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι επιβεβαιώθηκε πως έχουν μολυνθεί με κορονοϊό.

Στη δομή βρίσκεται ήδη κλιμάκιο ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ της περιοχής, ενώ αύριο αναμένεται να μεταβεί στο σημείο και δεύτερο κλιμάκιο ΚΟΜΥ από την Πάτρα. Η δομή φιλοξενεί 300 μετανάστες και πρόσφυγες.

Πάντως, δεν λέει να μειωθεί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει σήμερα 124 νέες περιπτώσεις του κορονοϊού, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4973, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

1349 (27.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2479 (49.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αττική και η Θεσσαλονίκη συνεχίζουν να καταγράφουν διψήφιους αριθμούς νέων κρουσμάτων, με την ιχνηλάτηση στη Θεσσαλονίκη να δείχνει συρροή κρουσμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Γεννηματάς και στην Α’ ΔΟΥ της περιοχής.

Συγκεκριμένα, 22 είναι τα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής και άλλα 22 στη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων 4 αφορούν ενδονοσοκομειακή συρροή στην ουρολογική κλινική του Γ.Ν.Θ. Γεννηματάς2 συνδέονται με το κρούσμα στην Α’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης1 συνδέεται με το γάμο στους Αμπελοκήπους και άλλα 6 αναφέρουν ενδοοικογενειακή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

 

 

Πηγή: https://www.news4health.gr/