Συνδυασμος SPUTNIK-V με εμβολιοα ASTRAZENECA, PFIZER ΚΑΙ MODERNA

Έρευνες Ιταλών και Ρώσων επιστημόνων

 

Το Εθνικό Ινστιτούτο λοιμωδών νόσων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι που εδρεύει στην Ρώμη και το Εθνικό ερευνητικό κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Ν. Γκαμαλέι, ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να διερευνήσουν το συνδυασμό του ρωσικού εμβολίου Sputnik-Vμε τα εμβόλια της AstraZeneca, Pfizer και Moderna.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διευθυντής του ιταλικού ινστιτούτου Φραντσέσκο Βάγια, μεταξύ των δύο ερευνητικών κέντρων υπεγράφη ήδη μνημόνιο συνεργασίας και οι έρευνες θα ξεκινήσουν μόλις ο Ιταλικός οργανισμός φαρμάκων (Aifa) εγκρίνει το σχετικό πρωτόκολλο. Σύμφωνα με τον ίδιο, κύριος στόχος της έρευνας είναι να μελετηθεί το αποτέλεσμα που έχει το ρωσικό εμβόλιο στις διάφορες μεταλλάξεις του κορονοϊού.

Οι Ρώσοι ερευνητές θα φθάσουν στην Ιταλία σε 10 μέρες, ενώ έχουν παραγγελθεί 600 δόσεις του ρώσικου εμβολίου που απαιτούνται για την διεξαγωγή της έρευνας. «Θα υπάρξουν τέσσερις ομάδες από 150 εθελοντές και θα μελετήσουμε το αποτέλεσμα από τον εμβολιασμό με δύο διαφορετικά εμβόλια, του εμβολίου Sputnik-V καθώς και των εμβολίων AstraZeneca, Pfizer, Moderna», δήλωσε ο Ιταλός καθηγητής.

 

Πηγη:HealthDaily