Συνεργασία ΙΣΝ με το Child Institute των ΗΠΑ

Για την Ενίσχυση

των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας για Παιδιά και Εφήβους στην Ελλάδα

 

Ένα φιλόδοξο νέο πενταετές έργο, που πραγματοποιείται με την πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ύψους 15 εκατ. δολαρίων, θα αξιοποιήσει τη δύναμη της συνεργασίας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, μεταφέροντας την κορυφαία διεθνή τεκμηρίωση σε θέματα παιδικής ψυχικής υγείας από το Child Mind Institute των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη εξιδεικευμένων προγραμμάτων κατάρτισης καθώς και ενός σύγχρονου μοντέλου φροντίδας, αναβαθμίζοντας την πρόσβαση των παιδιών στην προστασία και την ενδυνάμωση που χρειάζονται.

Η νέα δωρεά πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία του ΙΣΝ, συνολικού ύψους άνω των 500 εκατ. δολαρίων, η οποία στόχο έχει να συμβάλλει στην ενίσχυση και την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα.

Συνδυαστικά, οι τρεις άξονες του προγράμματος θα προσφέρουν παροχές και υποδομές για την επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόληψη, αξιολόγηση και αντιμετώπιση των προκλήσεων ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι, ενισχύοντας το κρίσιμο έργο των επαγγελματιών υγείας και παιδικής προστασίας ανά τη χώρα μας. Το πρόγραμμα θα παρέχει νέες ευκαιρίες για την εκπαίδευση και την ενδυνάμωση επαγγελματιών παιδικής ψυχικής υγείας. Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, προβλέπεται η παροχή κλινικής εποπτείας από ειδικούς, καθώς και η δημιουργία συμβουλευτικής γραμμής για επαγγελματίες υγείας στα τρία νέα νοσοκομεία που σχεδιάζονται μέσω της Πρωτοβουλίας για την Υγεία του ΙΣΝ στην Κομοτηνή, τη Σπάρτη και τη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, μέσω του προγράμματος αναπτύσσεται ένα νέο Κέντρο Αναφοράς για τη συνολική ενίσχυση του συστήματος παιδικής ψυχικής υγείας.

 

Πηγη:HealthDaily