Συνεχίζει την ανοδική του πορεία ο κορονοϊός – Η νέα ανησυχία των ειδικών

Στην Αττική εστιάζουν πλέον την προσοχή τους οι ειδικοί, καθώς φοβούνται αύξηση κρουσμάτων μετά τον Δεκαπενταύγουστο

Χωρίς απόλυτο έλεγχο φαίνεται ότι είναι μέχρι στιγμής η διασπορά του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς τα καθημερινά κρούσματα συνεχίζουν να προκαλούν πονοκέφαλο σε ειδικούς αλλά και υγειονομικές αρχές.

Άλλωστε τα καθημερινά κρούσματα τα οποία κινούνται πλέον από 150 έως και 200 κατά μέσο όρο, δεν αφήνουν περιθώριο για εφησυχασμό. Ο νέος κορονοϊός ήρθε για να μείνει για καιρό όπως φαίνεται.
Αυτό που φαίνεται πως εξετάζουν τώρα οι ειδικοί είναι εκτός των άλλων τι αλλαγές θα υπάρξουν στην επιδημιολογική καμπύλη μετά τον Δεκαπενταύγουστο, οπότε και θα έχουν επιστρέψει οι περισσότεροι από τις διακοπές τους.

Ο φόβος για την Αττική

Και η νέα ανησυχία των ειδικών της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας εστιάζεται στην Αττική όπου ήδη καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα. Ενδεικτικά χθες οι ειδικοί εντόπισαν 82 νέους φορείς του ιού.

Το πρόβλημα φυσικά είναι στους ασυμπτωματικούς που μπορεί να «κρύβονται» πίσω από τα καθημερινά επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Αττική. Άλλωστε πολλοί ειδικοί της επιτροπής έχουν διαμηνύσει ότι πίσω από ένα κρούσμα μπορεί να υπάρχουν ακόμη και 8 με 10 που δεν είναι γνωστά.

Στην περίπτωση αυτή σε μία περιφερειακή ενότητα όπως είναι η Αττική, εάν ξεφύγει για τα καλά ο ιός, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί από κει και πέρα η διασπορά του.

Αύξηση στους ελέγχους στην Αττική

Γι αυτό και αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο αναμένεται να αυξηθούν οι έλεγχοι στην Αττική, και να περιορισθούν στην περιφέρεια και τα νησιά, όπως περιγράφουν πηγές του HealthReport.gr.

Μάλιστα αναμένεται να αυξηθεί και η τυχαιοποιημένη «σάρωση» του πληθυσμού, δεδομένου ότι σήμερα ελέγχονται μόνο συγκεκριμένες δομές και καταγράφονται όσοι πολίτες προσφεύγουν μόνοι τους στα νοσοκομεία με συμπτώματα.

 

 

 

Πηγή: https://www.healthreport.gr/