Σφίγγουν τη «θηλιά» στο λαιμό των γιατρών για τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ! Στον αέρα οι εγγραφές στον οικογενειακό γιατρό

Με πιέσεις κάθε λογής προς τους γιατρούς επιχειρεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να λειτουργήσει το θεσμό του οικογενειακού γιατρού μέσω του ΕΟΠΥΥ.

Με μονομερείς κινήσεις οι οποίες όπως φαίνεται έχουν στόχο να πιέσουν τους γιατρούς να υπογράψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, επιχειρεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να λειτουργήσει το θεσμό του οικογενειακού γιατρού.

Αρχικά ήταν το εκβιαστικό δίλημμα ότι λήγουν οι συμβάσεις των υπαρχόντων οικογενειακών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ στις 15 Ιουλίου. Μία ανακοίνωση που άναψε φωτιές στον κλάδο καθώς από τις 15 Ιουλίου και μετά όσες επισκέψεις και να πραγματοποιούν οι σημερινοί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ οικογενειακοί γιατροί, δεν θα αποζημιώνονται.

Βασική λεπτομέρεια: τόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, δεν σκέφτηκαν τους ασφαλισμένους οι οποίοι θα αναγκάζονται μετά τα μέσα Ιουλίου να πληρώνουν από την τσέπη τους για Παθολόγους, Παιδιάτρους και Γενικούς Γιατρούς.

Μπλόκο και στις παραπομπές

Όμως η υπόθεση «πιέσεις» προς τους γιατρούς δε σταματά με τη λήξη των συμβάσεων. Η νέα απόφαση του υπουργού Υγείας που μπλοκάρει ουσιαστικά κάθε επίσκεψη σε γιατρούς ειδικότητας και σε νοσοκομεία, φέρνει τα πάνω κάτω εκτός από τους γιατρούς και στους ασφαλισμένους. Κάτι για το οποίο φυσικά οι αρμόδιοι σφυρίζουν…αδιάφορα.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έθεσε άρον άρον σε εφαρμογή των νέο σύστημα παραπομπών με απόφαση που «πέρασε» από τη διαύγεια, βάση του οποίου για να επισκεφθεί ασθενής γιατρό ειδικότητας ή να πάει σε νοσοκομείο, θα πρέπει πρώτα να πάρει το παραπεμπτικό από τον οικογενειακό του γιατρό.

Ωστόσο μέχρι στιγμής όχι μόνο δεν έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές στους οικογενειακούς γιατρούς (ελάχιστοι έχουν εγγραφεί), αλλά και να ήθελε κανείς,, δε θα μπορούσε καθώς παραμένουν…δυσεύρετοι.
Μόλις 624 έχουν υπογράψει με τον ΕΟΠΥΥ ενώ περίπου άλλοι τόσοι είναι στις ΤΟΜΥ. Και αυτό για περίπου 10 εκατομμύρια πολίτες, τη στιγμή που απαιτούνται τουλάχιστον 5000 οικογενειακοί γιατροί για όλη την Ελλάδα.

Πηγη:http://www.healthreport.gr