Σχολικοί Νοσηλευτές: Πλαίσιο υπάρχει, αλλά δεν εφαρμόζεται

Χωρίς σχολικούς νοσηλευτές έχουν μείνει σχολεία με μαθητές με σοβαρές ή/και χρόνιες παθήσεις, όπως ο Σακχαρώδης Διαβήτης, λόγω αδυναμίας εφαρμογής του νομοθετικού πλαισίου.

Συνάντηση με στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών είχε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), με αντικείμενο την έλλειψη σχολικών νοσηλευτών σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς. Πρόκειται για «ζήτημα εξαιρετικά σοβαρό για την υγεία και τη ζωή των παιδιών που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Η Σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών, Μ. Σύρκου ενημέρωσε τα μέλη της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ότι υπάρχει ήδη νομοθετικό πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα να διοριστούν σχολικοί νοσηλευτές σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς προκειμένου να υποστηρίξουν τα συγκεκριμένα παιδιά (Άρθρο 13, παρ. 10, ΦΕΚ 4249 Β/2017), «ωστόσο, αυτό, όπως έγινε φανερό, δεν εφαρμόζεται».

Έτσι, το Υπουργείο προτίθεται να αποστείλει ενημερωτική επιστολή προς τους Δήμους, ενώ παράλληλα θα ζητηθεί και η καταγραφή των υπαρχόντων περιστατικών, ώστε να υπάρξει ενημέρωση για τον αριθμό των παιδιών που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη και χρήζουν υποστήριξης από σχολικό νοσηλευτή.

«Το Υπουργείο Εσωτερικών και η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπιστεί το εν λόγω ζήτημα και τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη που φοιτούν σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς να έχουν, επιτέλους, υποστήριξη από σχολικό νοσηλευτή που άλλωστε ορίζεται από το νομοθετικό πλαίσιο», εκτιμά ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας, Χρ. Δαραμήλας.

 

Πηγη:https://virus.com.gr/