Σύμπραξη 750 νοσοκομείων για να παράγουν τα δικά τους γενόσημα

Επιπλέον 12 συστήματα υγείας, που αντιπροσωπεύουν περί τα 250 νοσοκομεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, προσχώρησαν στη σύμπραξη της νέας μη κερδοσκοπικής εταιρείας γενοσήμων φαρμάκων Civica Rx, που αναμένεται να φέρει «ανατροπές» στην παγκόσμια φαρμακευτική αγορά.

Η νέα συμφωνία αυξάνει σημαντικά τον αριθμό των συμμετεχόντων νοσοκομείων στην πρωτοβουλία της Civica Rx, η οποία πλέον αριθμεί περίπου 750 αμερικανικά νοσοκομεία ως μέλη, με κοινή σύμπλευση στο επιχειρησιακό εγχείρημα. Σκοπός είναι η παραγωγή γενοσήμων που βρίσκονται σε έλλειψη ή έχουν τεχνητά υψηλές τιμές και καλύπτουν τις ανάγκες των νοσοκομείων.

Τα πρώτα βήματα της κοινοπραξίας έγιναν από ομάδα νοσοκομείων στις ΗΠΑ, ιδρύοντας εδώ και περίπου ένα χρόνο τη μη κερδοσκοπική εταιρεία που θα κατασκευάζει γενόσημα, κερδίζοντας την προσοχή πολλών νοσοκομείων στις ΗΠΑ που ενδιαφέρονται να αποτελέσουν μέρος της πρωτοβουλίας.

Οι προσθήκες… 

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, 12 συστήματα υγείας εντάσσονται στο σχήμα της Civica Rx, εκ των οποίων: Advocate Aurora Health, Allegheny Health Network, Baptist Health South Florida, Franciscan Alliance, Memorial Hermann Health System, NYU Langone Health, Ochsner Health System, Sanford Health, Spectrum Health, St. Luke’s University Health Network, Steward Health Care και UnityPoint Health.

Πέραν αυτών, στη συνεργασία αυτή περιλαμβάνονται μερικά πολύ γνωστά νοσοκομεία όπως τα: Catholic Health Initiatives, HCA Healthcare, Intermountain Healthcare, Mayo Clinic και Providence St. Joseph Health που λειτουργούν ως κυβερνώντα μέλη.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τα 12 συστήματα υγείας που θεωρούνται εξαιρετικά δημοφιλή στην Civica Rx ως ιδρυτικά μέλη», όπως επισημαίνει ο Martin VanTrieste, Διευθύνων Σύμβουλος της Civica Rx. «Η έλλειψη φαρμάκων αποτελεί εθνική κρίση, ακυρώνοντας θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις ασθενών. Ευχαριστούμε τους οργανισμούς για την ένταξή τους στο σχήμα που στόχο έχει να καταστήσει βασικά γενόσημα φάρμακα προσβάσιμα και οικονομικά προσιτά στα νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας».

Επικεφαλής…

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Civica Rx διόρισε τον Martin VanTrieste ως διευθύνοντα σύμβουλο, ο οποίος ήταν στο παρελθόν επικεφαλής ποιοτικού ελέγχου στην Amgen, και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της σταδιοδρομίας του σε μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες όπως η Abbott και η Bayer.

Στα πρώτα της βήματα, η Civica Rx θα επικεντρωθεί στην παραγωγή 14 φαρμάκων που χρησιμοποιούνται σε νοσοκομεία, κυρίως ενέσιμα, με την παραγωγή να αναμένεται εντός του 2019

Πηγη:https://www.healthpharma.gr