Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Στο τραπέζι νέα μέτρα

Νέα μέτρα στο τραπέζι από την κυβέρνηση αν αυξηθούν περαιτέρω τα νέα κρούσματα στη χώρα

Σύσκεψη της επιτροπής ειδικών έχει συγκαλέσει για τις 10:30 στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενδεικτικό της ανησυχίας στην κυβέρνηση για την έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

Στη σύσκεψη αναμένεται να μετάσχουν η επιτροπή λοιμωξιολόγων και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και σε αυτήν θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα τόσο για ενδεχόμενο νέων μέτρων, με τοπικά lockdonwn, όσο και για την ημερομηνία έναρξης των σχολείων.

Αυτό που ανησυχεί είναι η μεγάλη διασπορά του ιού, ο τριψήφιος αριθμός κορωνοϊού στην Αττική και η άνοδος του δείκτη R0. Διάχυτος είναι ο προβληματισμός στις υγειονομικές αρχές της χώρας από το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοινώθηκε χθες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Οι επόμενες ημέρες με την επιστροφή των αδειούχων θα κρίνουν και τα μέτρα της Πολιτείας.

Άλλωστε τον αριθμό των κρουσμάτων μετά και την επιστροφή των τελευταίων εκδρομέων από τις διακοπές αναμένουν οι ειδικοί πριν εισηγηθούν νέα μέτρα.

Ολόκληρο τον Αύγουστο τα νέα κρούσματα έχουν συνεχείς αυξητικές τάσεις, με τους ειδικούς να αναμένουν να επιστρέψουν και οι τελευταίοι από τα διακοπές τους πριν αποφανθούν για την πραγματική εικόνα στη χώρα μας.

 

 

Πηγή: https://www.healthreport.gr/