Τέλος οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ μόλις ανοίξουν όλες οι ΤΟΜΥ! Όλα τα σχέδια του υπ.Υγείας

Με λιγότερους ιδιώτες γιατρούς θα συνεργάζεται κάθε χρόνο ο ΕΟΠΥΥ όσο θα ανοίγουν νέες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ).

Στη σταδιακή κατάργηση των ιδιωτών γιατρών από το δημόσιο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φορτίδας Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, φαίνεται ότι προσβλέπει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Κάτι που άλλωστε περιγράφεται και στο συμπληρωματικό μνημόνιο που έγινε με τους δανειστές.

Στο μνημόνιο αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Καθώς λειτουργούν νέες Μονάδες Τοπικής Υγείας (ΤΟΜΥ), οι υπάρχουσες συμβατικές ρυθμίσεις του ΕΟΠΥΥ με ιδιώτες Γενικούς Γιατρούς θα μειωθούν αντίστοιχα, ώστε να αποφευχθούν οι επικαλύψειςστην τοπική παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης».

Γι αυτό άλλωστε και οι συμβάσεις που θα γίνουν με τους οικογενειακούς γιατρούς μέσω του ΕΟΠΥΥ θα είναι διάρκειας ενός (1) έτους και με δυνατότητα ετήσιας παράτασης / ανανέωσης της σύμβασης έως δύο (2) φορές.

Δεν είναι τυχαίο ότι ελάχιστοι γιατροί είπαν ναι στον ΕΟΠΥΥ για σύμβαση, εκτός βέβαια από τις χαμηλές αμοιβές που περιλαμβάνει η πρόταση και είναι πλήρως αποτρεπτικές.

Ο υπολογισμός που έχει γίνει τόσο από το υπουργείο Υγείας όσο και από τον ΕΟΠΥΥ– όπως σημειώνουν πηγές του HealthReport.gr– είναι για φέτος οπότε και αναμένεται να ανοίξουν περίπου 100 ΤΟΜΥ σε όλη τη χώρα, οι συμβάσεις να είναι περισσότερες.

Ενώ μέχρι το 2019 ή μέχρι το 2020 οπότε και θα έχουν αναπτυχθεί πλήρως οι 239 ΤΟΜΥ που έχουν σχεδιαστεί, να καταργηθούν πλήρως οι συμβάσεις με τους ιδιώτες γιατρούς.

Κάτι που εξάλλου δεν κρύβει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αφού στοχεύει στην ενίσχυση του δημοσίου συστήματος

Πηγη: health report.