Τέλος οι δωρεάν επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε 15 μέρες! Τα σενάρια που εξετάζονται

Τέλος οι δωρεάν επισκέψεις σε τρεις βασικές ειδικότητες γιατρών που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ σε 15 ημέρες.

Λιγοστεύει ο χρόνος για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και τις δωρεάν επισκέψεις που μπορούν να κάνουν σε Παθολόγους, Γενικούς Γιατρούς και Παιδιάτρους,καθώς τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και ο ΕΟΠΥΥ έχουν διαμηνύσει στον ιατρικό κλάδο ότι στις 15 Ιουλίου θα λήξουν οι παλιές συμβάσεις των γιατρών, ώστε να πιεστούν και να υπογράψουν τις νέες ως οικογενειακοί γιατροί.

Βέβαια όσο οι γιατροί δεν υπογράφουν τόσο οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δωρεάν επισκέψεις.
Προς ώρας πάντως οι γιατροί δε φαίνεται να αλλάζουν γνώμη γι αυτό και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες πηγές στο HealthReport.grεξετάζει νέα σενάρια για να αντιμετωπίσει την κρίση.

Όλα τα σενάρια

Ως πρώτη κίνηση άμυνας στην άρνηση των γιατρών να συμμετάσχουν ως οικογενειακοί γιατροί, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σκέφτηκε να αξιοποιήσει των Γενικούς Γιατρούς, του Παθολόγους και τους Παιδιάτρους των Κέντρων Υγείας, τους οποίους …βάφτισε οικογενειακούς γιατρούς εν μία νυκτί. Βέβαια και πάλι ο αριθμός δεν επαρκεί.

Πάντως οι καλά γνωρίζοντες της οδού Αριστοτέλους, έλεγαν με βεβαιότητα στο HealthReport.gr ότι θα δοθεί παράταση στις συμβάσεις έως ότου κλείσει το “μέτωπο” με τους γιατρούς και βρεθεί λύση.

Από την άλλη εξετάζεται το σενάριο να αλλάξουν πλήρως οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ και να τροποποιηθεί τόσο ο αριθμός των ασθενών που θα αναλαμβάνει ο κάθε οικογενειακός γιατρός (2250), όσο και ο τρόπος που θα γίνονται οι επισκέψεις στα ιδιωτικά ιατρεία.
Μελετάται μάλιστα το σενάριο – όπως τονίζουν πηγές του HealthReport.gr– να εξευρεθούν ακόμη και περισσότερα κονδύλια από άλλους «κωδικούς» του ΕΟΠΥΥ ώστε οι αμοιβές των γιατρών να είναι καλύτερες.
Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν και από τη συνολική στάση που θα τηρήσουν οι γιατροί και στις ΤΟΜΥ παρότι και εκεί ο αριθμός των ενδιαφερομένων είναι εξαιρετικά περιορισμένος.

Πηγη:http://www.healthreport.gr