Τέλος οι δωρεάν επισκέψεις στους ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ από τις 16 Ιουλίου!

Νέα αναστάτωση προκαλεί και πάλι ο ΕΟΠΥΥ σε ασφαλισμένους αλλά και στους συμβεβλημένους οικογενειακούς γιατρούς.

Αφάνταστη ταλαιπωρία αναμένεται να υποστούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥμετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού με την οποία αναγγέλλει τη διακοπή των υφιστάμενων συμβάσεων με παθολόγους, γενικούς ιατρούς και παιδιάτρους από 15/07/18.

Οι γιατροί του Οργανισμού κάνουν λόγο για μνημείο άσκησης παράνομης και καταχρηστικής εξουσίας, με σκοπό τον ωμό εκβιασμό των 2.000 αυτών ιατρών ώστε να συμμετάσχουν στη νέα προκήρυξη.

Στο μεταξύ οι γιατροί της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ επισημαίνουν πως οι οι συνάδερφοί τους “απολύονται” με μία ανακοίνωση, έχοντας υπηρετήσει 6 χρόνια τους ασφαλισμένους, παρά τις μεγάλες αντιξοότητες στην πληρωμή των δεδουλευμένων τους από τον Οργανισμό.

«Με ένα διακόπτη, καταργούνται 4,8 εκατ δωρεάν επισκέψεις από την ΠΦΥ, χωρίς να υπάρχει επάρκεια στον αριθμό των οικογενειακών ιατρών ούτε στοιχειώδης ενημέρωση για τον τρόπο “αντιστοίχισης” των ασθενών σε αυτούς» αναφέρει η πρόεδρος της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ Άννα Μαστοράκου. Και συνεχίζει εφιστώντας την προσοχή των συμβεβλημένων παθολόγων, γενικών ιατρών και παιδιάτρων ότι δεν θα αποζημιωθούν τις προγραμματισμένες επισκέψεις από τις 16/7/2018 και επομένως θα πρέπει να προβούν σε ενημέρωση των ασφαλισμένων.

Πηγη:http://www.healthreport.gr