Τέλος οι παλιοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Ξεκινούν από 1η Αυγούστου οι νέες συμβάσεις

Η 1η Αυγούστου είναι η τελευταία ημέρα ισχύς των συμβάσεων με τους 2.500 παλιούς συμβεβλημένους παθολόγους και παιδιάτρους του ΕΟΠΥΥ.
Ξεκίνησε αντίστροφα ο χρόνος για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και τις δωρεάν επισκέψεις που μπορούν να πραγματοποιούν σε Παθολόγους, Γενικούς Γιατρούς και Παιδιάτρους, καθώς από 1η Αυγούστου λήγουν οι παλιές συμβάσεις των γιατρών.
Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ και δη ο αντιπρόεδρος του Παναγιώτης Γεωργακόπουλος από 01.08.2018 τίθενται σε ισχύ οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους Οικογενειακούς Ιατρούς (ειδικότητες Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής και Παιδιατρικής).
Ωστόσο άγνωστο παραμένει πως θα εξυπηρετηθούν 10.000. 000 πολίτες τη στιγμή που δεν υπάρχουν πάνω από 1000 γιατροί διαθέσιμοι τόσο στον ΕΟΠΥΥ όσο και στις ΤΟΜΥ. Παράλληλα μπάχαλο αναμένεται να επικρατήσει και με τις παραπομπές σε εξειδικευμένους γιατρούς όπως καρδιολόγους καθώς χωρίς το έντυπο παραπομπής δεν θα μπορούν να νοσηλευτούν.
Ήδη τα στοιχεία των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών, αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική σελίδα της ΗΔΙΚΑ και από εκεί θα μπορούν οι ασφαλισμένοι με τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΜΚΑνα επιλέξουν τον οικογενειακό ιατρό, που επιθυμούν καθώς και να προγραμματίζουν τα ραντεβού τους.
Το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου θα δηλώνεται από τον ίδιο τον ιατρό στο e-dapy (πληροφορίες στο : edapy@eopyy.gov.gr).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού σε περίπτωση απουσίας από το ιατρείo, οι ιατροί μπορούν να στείλουν email στο Τμήμα Συμβάσεων Παρόχων Π.Φ.Υ.του ΕΟΠΥΥ (d9.t1@eopyy. gov.gr) καθώς και στο edapy@eopyy.gov.gr.
Επίσης, ο Οργανισμός πληροφορεί τους ιατρούς των ανωτέρω ειδικοτήτων,των οποίων οι συμβάσεις καταγγέλλονται στις 31.07.2018 και επιθυμούν να ενταχθούν στο δίκτυο των συμβεβλημένων Οικογενειακών ιατρώνΕΟΠΥΥ,για παροχή υπηρεσιών στα ιδιωτικά τους ιατρεία,ότι έχει ενεργοποιηθεί η σχετική πλατφόρμα στο http://familydoctors.eopyy.gov.gr όπου μπορούν να δουν και τις σχετικές λεπτομέρειες της ανοιχτής πρόσκλησης του Οργανισμού.
Πηγη:http://medispin.blogspot.com