Τέλος οι συμβάσεις των εργαζομένων στις ΜΕΘ που προσλήφθηκαν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ!

Δεν θα ανανεωθούν όπως φαίνεται οι συμβάσεις όσων προσλήφθηκαν μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ στις ΜΕΘ των Νοσοκομείων.

Στον αέρα φαίνεται ότι είναι οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν στα νοσοκομεία και ειδικά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η μέθοδος αυτή είχε επιλεγεί προκειμένου να επισπεύδονται οι διαδικασίες πρόσληψης εργαζομένων στις εντατικές, δεδομένου ότι η γραφειοκρατία μέσω ΑΣΕΠ απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι βέβαια έγινε εφικτό να ανοίξουν και κρεβάτια εντατικής που παρέμεναν επί χρόνια κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού.

Όμως όπως φαίνεται λόγω της γενικής εκκαθάρισης που ετοιμάζεται στο ΚΕΕΛΠΝΟ αλλάζουν και οι συνθήκες πρόσληψης για τις εντατικές.

Όπως μεταφέρουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας, ο υπουργός προανήγγειλε ουσιαστικά την απομάκρυνση των εργαζομένων που προσλήφθηκαν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ.

Βέβαια αυτό που προκύπτει είναι πως μπορεί να σταματήσει η λειτουργία κλινών σε ΜΕΘ λόγω έλλειψης προσωπικού. Την ώρα μάλιστα που τα λιγοστά κρεβάτια εντατικής κάνουν πολλούς ασθενείς να χάνουν ακόμη και τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία 150 κλίνες εξοπλισμένες δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού με συνέπεια 1000 ασθενείς κατ’ έτος να χάνουν την ζωή τους περιμένοντας μάταια ένα κρεβάτι στη ΜΕΘ.

Πηγη:http://www.healthreport.gr